FacebookTwitterLinkedIn

Rușii se așteaptă ca partidul Rusia Unită să rămână la putere.

Votanții pot alege din 14 partide politice, însă doar patru sunt cu adevărat relevante. Gruparea politică Rusia Unită și așa-numita „opoziție sistemică”. Adică un trio de partide care susțin că sunt total opuse Rusiei Unite. Scopul lor real, însă, este doar acela de a crea o iluzie a pluralității politice.

Vor fi aleși toți cei 450 de deputați în camera inferioară a parlamentului, sau Duma de Stat. Concomitent, între 17 și 19 septembrie, au loc alegeri locale în mai multe regiuni.

Autoritățile au declarat că votul trebuie repartizat pe trei zile pentru a preveni aglomerația din cauza pandemiei COVID-19, care a devastat Rusia, în ciuda faptului că a fost prima țară din lume care a omologat un vaccin.

Activiștii de opoziție și unii parlamentari liberali susțin însă că măsura a făcut parte dintr-o serie de eforturi ale Kremlinului de a manipula prezența la vot și de a crea premisele pentru o victorie plauzibilă a partidului prezidențial Rusia Unită.

Mulţi reprezentanţi ai opoziţiei au fost împiedicaţi să candideze.

Google şi Apple au eliminat din magazinele lor virtuale o aplicaţie care îi sfătuia pe cei care se opun preşedintelui Putin cum îşi pot exprima cel mai bine votul.