Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Alegeri parlamentare în Germania. Angela Merkel este favorită pentru al patrulea mandat de cancelar

Circa 61,5 milioane de germani sunt chemaţi la urne duminică, pentru a-şi alege cel de-al 19-lea Parlament, potrivit datelor Guvernului de la Berlin, informează NEWS.RO. Sondajele electorale o creditează pe Angela Merkel, actual cancelar, drept favorită pentru al patrulea mandat.
Angela Merkel

Secţiile de vot se închid la ora locală 18:00 (19:00 ora României), iar la scurt timp după aceea Das Erste şi ZDF vor anunţa exit-polluri. Rezultatele finale ar putea fi comunicate marţi.

Angela Merkel candidează pentru al patrulea mandat de cancelar şi este deja unul dintre cei mai longevivi lideri ai Europei. Principalul său rival este social-democratul Martin Schulz.

Teate sondajele preconizează o victorie confortabilă a liderei conservatoare Angela Merkel, aflată la putere din 2005, în pofida faptului că partidul ei a scăzut, în ultima linie dreaptă, în faţa ascensiunii partidelor extremiste.

Creştin-democrații sunt creditați cu 36%, cu mult înaintea social-democraţilor lui Martin Schulz (22%), a cărui campanie pe tema justiţiei sociale nu mobilizează electoratul într-o ţară în care aproape toată lumea are un loc de muncă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii