Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova 2021. Numărul de secții de votare din Transnistria a fost redus înaintea alegerilor

Înainte cu trei zile de alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc duminică, în Republica Moldova, a izbucnit o nouă problemă legată de numărul de secții de votare care vor fi organizate în Transnistria, unde sunt înregistrați peste 258 000 de cetățeni cu drept de vot.
Maia-Sandu

Reducerea numărului secțiilor de votare pentru Transnistria (de la 41 la 12) a fost decisă de către Curtea de Apel de la Chişinău joi seara. Comisia Electorală a anunțat astăzi că a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Voturile din această regiune merg în mod tradițional către socialiști, iar la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, alegătorii transnistreni au votat masiv pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon.

Extrem de iritat de ideea reducerii numărului de secții de votare în fieful său electoral, liderul pro-rus al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat la postul de televiziune Prime că hotărârea Curţii de Apel ar reprezenta o capturare a puterii în stat şi ar pune sub semnul întrebării validarea scrutinului din 11 iulie. El a anunţat că hotărârea va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie şi a organizat un protest în fața instituției.

„Vom veni cu proteste masive și chem toți susținătorii noștri să iasă la proteste. Vom merge și la CEC și la oficiile partidelor, care vor să limiteze dreptul de vot, și la CSJ și la Curtea de Apel, care s-a culcat sub Maia Sandu. Se încalcă absolut toate liniile roșii”, a declarat Dodon, citat de site-ul deschide.md.

Maia Sandu îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat vineri pe cetăţenii moldoveni să-şi exprime votul în alegerile parlamentare anticipate ce vor avea loc duminică, 11 iulie 2021, informează vineri Radio Chişinău, citat de Agerpres.

„Dragi cetăţeni, împreună luptăm împotriva hoţiei de mulţi ani. Am mers cale lungă şi grea până aici. E datoria noastră să mergem până la capăt şi să scoatem ţara din strânsoarea hoţilor. Duminică trebuie să ieşim la vot ca să nu le permitem corupţilor să controleze următorul Parlament.

Fiecare vot e important în această luptă a noastră pentru ordine, bunăstare şi dreptate. Stimaţi concetăţeni, avem şansa să scăpăm de hoţi şi să alegem o guvernare integră şi bună. Duminică, pe 11 iulie, pe lângă celelalte drumuri pe care le veţi face – la biserică, la rude, la meci – vă rog să păşiţi cu responsabilitate şi încredere pe un drum important, drumul către secţia de vot. Drumul spre viitorul nostru prosper. Ieşiţi la vot pe 11 iulie!”, a îndemnat Maia Sandu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii