FacebookTwitterLinkedIn
Românii aleg astăzi astăzi 465 de parlamentari, 136 de senatori și 329 de deputați, pentru următorii patru ani, notează Radio România Actualități.
Votarea în țară are loc între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.
Alegătorii votează cu un act de identitate valabil, respectiv cartea de identitate, cartea electronică de identitate, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic sau pașaportul de serviciu.
Potrivit unei decizii a BEC alegătorul care deține un act de identitate din cele menționate anterior al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 îți poate exercită dreptul de vot astăzi.
În țară alegătorii votează la secția de votare la care este arondată stradă sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ teritorială de pe raza circumscripției electorale de care aparțin pot vota la orice secție de votare din cadrul acesteia.
Alegătorii din București votează numai la secția de votare unde sunt înscriși în lista electorală permanentă.