FacebookTwitterLinkedIn

Crema antirid previne liniile fine și ridurile, există creme antirid aproape pentru toate vârstele. Îți spunem, în acest articol, care sunt ingredientele de bază ale unei creme antirid, cum îți alegi crema antirid în funcție de vârstă și cum folosești corect cremele antirid

Ingredientele de bază ale cremei antirid

Iată care sunt cele mai importante elemente ale unei creme antirid:

– retinol: un derivat al vitaminei A, esențial în producerea colagenului. Retinolul susține fermitatea și elasticitatea tenului.

– substanțe pentru hidratare: hidratarea este importantă pentru orice vârstă și pentru orice tip de ten.

– factorul de protecție solară (SPF): nu trebuie să lipsească dintre ingredientele unei creme de față, pentru că soarele este periculos pentru piele. Este nevoie măcar de un SPF 30, dar cu cât înaintezi în vârstă crema poate avea SPF 50.

– alfahidroxiacizi (AHA): ajută la exfoliere, depigmentare, ameliorează liniile fine și uniformizează pielea.

– coenzima Q10: neutralizează radicali liberi (cei care sunt responsabili cu îmbătrânirea tenului și distrugerea celulelor). 

– vitaminele A, C, E: sunt antioxidanți.

Crema antirid pentru 20+

La această vârstă nu este nevoie, în mod normal, de o cremă antirid. La 20 de ani este nevoie de o cremă hidratantă și cu factor de protecție solară (ochelarii de soare sunt esențiali la orice vârstă). Tenul poate avea imperfecțiuni minime (oboseală).

Crema antirid pentru 30+

Primele semne de oboseală ale tenului apar în jur de 30 de ani. Sunt importante curățarea, demachierea și protecția solară. La 30+ se recomandă creme energizante, cu antioxidanți (coenzima Q10 mai ales). Protecția solară este importantă pentru a minimiza producerea ridurilor de expresie. 

La 30+ este nevoie de creme care hidratează în profunzime (cu acid hialuronic și vitamina C). Acidul glicolic ajută la îndepărtarea celulelor moarte, astfel încât pielea rămâne mai fină și mai luminoasă.

De reținut!

Tenul își pierde din strălucire la orice vârstă dacă fumezi sau nu te odihnești suficient.

Crema antirid pentru 40+

Specific pentru această vârstă este faptul că celulele nu se mai regenerează la fel de repede ca până acum. În plus, producția de colagen scade, iar pielea devine mai puțin elastică. Tenul are nevoie de creme care au în componență colagen sau care activează producția de elastină. Rutina de îngrijire a tenului este în continuare foarte importantă, dar exfolierea trebuie făcută cu mai multă blândețe, pentru că pielea este mai fragilă. În general, la această vârstă tenul are nevoie de o cremă pe bază de retinol, vitaminele E și F (plus factorul de protecție solară).

Crema antirid pentru 50+

La 50+ pielea își pierde din fermitate și poate apărea hiperpigmentarea, nu doar pe ten, ci și în zona gâtului și a decolteului. Pielea are nevoie de o hidratare și hrănire în profunzime. La 50+ de ani este nevoie de o cremă care hrănește foarte bine tenul (ceramidele pot fi o soluție). Pielea nu trebuie agresată, nici chiar în timpul exfolierii. Demachierea rămâne un pas important în rutina de îngrijire și la această vârstă. 

Crema antirid pentru 60+

La această vârstă poți avea un ten frumos, dacă îl hidratezi, folosești produse de calitate, nu agresezi tenul și ești atentă la ingredientele produselor de îngrijire. Este recomandat să folosești creme bogate în colagen, pentru a suplini producția scăzută de colagen a organismului.

Cum folosești corect o cremă antirid

Cremele antirid trebuie aplicate cu regularitate, mai ales după 30 de ani. În plus, este mai bine să alternezi produsele, o dată la 6 luni. Explicația este aceea că pielea se poate obișnui cu un anumit tip de cremă, iar efectele benefice ale unui produs pot scădea în timp.  

Este bine de știut că nu există un singur tip de cremă antirid care să acopere toate nevoile tenului matur. Trebuie citite cu atenție etichetele produselor și mai important de atât, trebuie respectat ritualul îngrijirii tenului, indiferent de vârstă. Nu există creme minune, există doar grija față de noi înșine.