Cautare
, Contributor

Auto |
|

ALD Automotive și BMW livrează oficial primul BMW i8 în România

ALD Automotive alături de BMW anunță prima livrare din România a celui mai nou hibrid din gama BMW, modelul i8.
BMW i8_1

Modelul a fost livrat în sistem de leasing operațional către un client de top al ALD Automotive. După recenta livrare a primei flote electrice oferite în leasing operațional, compania livrează un automobil sport plug-in hybrid ultramodern, BMW i8 și își continuă implicarea în promovarea metodelor alternative de transport, precum și în acțiunile de înverzire a parcurilor auto. Aceasta este prima livrare oficială a unui astfel de model în România.

“Pentru ALD Automotive, livrarea noului hibrid este un pas foarte important în acțiunile de susținere a comportamentelor ecologice în rândul clienților noștri de leasing operațional. Dorim să aliniem România la tendințele europene, printr-o înverzire cât mai mare a parcurilor auto. Suntem încântați să constatăm o deschidere din ce în ce mai mare din partea clienților noștri locali și sperăm că în scurt timp livrările de flote eco să devină o obişnuință și la noi.” declară Shane Dowling, Director General ALD Automotive România.

Reportaj din fabricile în care este construit modelul i3 de la BMW: De trei ori B: Boemă, BMW, Bavaria

Odată cu 16 noiembrie, România a devenit a 50-a piaţă oficială pentru BMW i, gama de modele revoluţionare ale mărcii BMW. Aceasta propune două modele, modelul electric dedicat aglomeraţiilor urbane BMW i3 şi sportiva revoluţionară plug-in hybrid BMW i8. Noile modele, dezvoltate de la zero, vin cu o platformă absolut nouă, care îmbină un şasiu din aluminiu şi o structură a caroseriei integral din fibră de carbon, şi deschid astfel calea unei noi generaţii de automobile.

„Suntem încântaţi că putem anunţa o primă livrare oficială a unui model BMW i: un automobil sport plug-in hybrid ultramodern – BMW i8. Apreciem interesul pe care ALD Automotive îl arată în dezvoltarea soluţiilor de electromobilitate. Sperăm că împreună cu astfel de parteneri să construim un viitor electrizant şi în România. BMW i8 este cu adevărat un automobil perfect pentru a ilustra proiectele noastre”, declară Wolfgang Schulz, director general BMW Group România.

Află ce spune Wolfgang Schulz despre obiectivele de vânzări ale automobilelor electrice BMW în România

BMW i8 oferă performanţe dinamice remarcabile, cu o acceleraţie 0-100 km/h în numai 4,4 secunde, alături de un consum comparabil cu cel al unei compacte de oraş. În plus, modelul dispune de resurse pentru a rula în mod electric pe distanţe de peste 30 km cu o viteză maximă de 120 km/h, dar şi de posiblitatea de a reîncărca bateria din mers pentru a asigura o deplasare preponderent electrică în mediul urban.

Forbes Green Awards, pe 25 noiembrie

Sistemul hibrid plug-in al BMW i8 cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri, tehnologie BMW TwinPower Turbo – dezvoltă 170 kW/231 CP şi un motor electric sincron ce oferă 96 kW/131 CP şi 250 Nm, pentru o putere totală 266 kW/ 362 CP.

BMW i8 adaugă la gama BMW i şi mai multe premiere tehnologice – de la prima implementare de serie a farurilor Laser, la o gamă extinsă de materiale ultrauşoare, cum ar fi exoticul “gorilla glass” pentru lunetă. Caroseria cu design spectaculos asigură un coeficient aerodinamic imbatabil în segmentul automobilelor sport, de numai 0.26, cu aproximativ 20% mai bun decât orice model sport comparabil, deşi modelul nu foloseşte niciun element activ de caroserie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii