FacebookTwitterLinkedIn

Laboratorul LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara a fost conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către cei care studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe principiile generale de funcționare a standardului LTE 4G, precum și studenții care urmează cursul de Rețele Metropolitane LTE.

Laboratorul este dotat cu o platformă LTE completă ce le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și să înțeleagă aceste principii de funcționare.

Află care este domeniul care a cunoscut o adevărată explozie în ultimul an în orașul de pe Bega

Colaborarea Alcatel-Lucent cu Universitatea Politehnica din Timișoara are o istorie de peste 20 de ani și a presupus din partea companiei o investiție de peste 1 milion de euro în această perioadă. De-a lungul timpului, compania a echipat laboratoare cu tehnică de ultimă generație la momentul respectiv: Centrala Telefonică Digitală Alcatel 1000 E 10, Platforma GSM/2G, Platforma Wimax, Platforma LTE. Odată cu evoluția tehnică pe piața de telecomunicații au evoluat și laboratoarele echipate de Alcatel-Lucent la Universitatea Politehnica din Timișoara, precum și cursurile dezvoltate împreună cu profesorii pentru studenții facultăților de profil, potrivit reprezentanților din companie.