Cautare
, Staff

Orologerie de lux |
|

Albini Prassa și Bomberg au lansat ediția limitată de ceasuri LOOP

Albini Prassa împreună cu marca de ceasuri elvețiene Boomberg și cu atelierul Șezi din Alba Iulia au lansat modelul BOMBERG BOLT-68 LOOP. Astfel, clasicul BOLT-68 apare, pentru prima dată, într-o ediție limitată, de inspirație folclorică și antropologie românească.
Bolt-68-loop

„LOOP” este o construcție semantică care poate fi interpretată în mai multe chei: ca onomatopee sau drept cuvânt de sine stătător. În limba engleză, face trimitere la o structură repetitivă, în cerc, în care începutul se unește cu sfârșitul; în română sugerează cuvântul „lup”, animalul sălbatic care are o încărcătură imaginară și simbolică puternică în folclorul românesc.

Designul cadranului invită la o dublă abordare din două perspective diferite, radical opuse și complementare, care permite interpretarea grafică din două poziții, aceea a capului de lup, dar și a unui chip de femeie. Este o lucrare a designerilor de la atelierul Șezi.

„În complexul cultural transcaucazian prezența lupului este dată, pe lângă altele, și de măștile integrate unor personaje care participă la procesiuni ritualice. Pe lângă prestigiul mitologic al acestui animal, puritatea geometrică a formei și simplitatea extremă a liniilor au contribuit la păstrarea personajului în prim-planul imaginației populare. Lupul face parte dintr-o realitate simbolică. El face legătura cu văzduhul, fiind stăpân peste pădure. Lupul are legătură cu pământul în care se afundă memoria mitică, fiind animalul cel mai de temut, dar și cel mai admirat din pădure. Capul de lup este ca o icoană în câmpul imaginativ. Individualitatea animalului vânător-războinic este considerată magică”, explică Octavia Loiș de la Șezi.

Lupul și feminitate, opusul, împreună și separat

Dualitatea lui cu un personaj feminin reprezintă echilibrul. În tradiția populară există un așa numit „calendar al lupului”, după cum arată studiile lui Ion Ghinoiu, care prezintă ciclurile terestre și cosmice. A găsi echilibrul, a „ține lupul sub control”, înseamnă a evita zilele rele. Lupul poate întâlnit și în basmele românești: „Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos”.

Bomberg creează unele dintre cele mai ieșite din tipare modele de ceasuri elvețiene și a reușit cu succes să îmbine tradiția ceasornicăriei cu spiritul aparte și individualist al pasionaților.

Atelierul Șezi te îndeamnă și te oprește, te ține în echilibru. Octavia și Lucian Loiș au pus bazele brandului Șezi în anul 2014. De atunci, ei studiază fondul stilistic autohton pentru a pătrunde în limbajul universal al simbolurilor. În anul Centenarului, cei doi arhitecți au pătruns în lumea iubitorilor de ceasuri, contribuind la povestea TISSOT ROMÂNIA 1918-2018. Timpul, tradiția și istoria au fost unite într-un ceas ediție limitată, iar hora, dansul românilor, este reprezentat printr-un simbol solar.

Albini Prassa și-a început activitatea în România, în 2004, ca distribuitor de ceasuri elvețiene. Portofoliul s-a concentrat în special asupra mărcilor premium, a accesoriilor de lux și a bijuteriilor. În tot acest timp, Albini Prassa și-a aprofundat cunoștințele legate de piața românească și s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii de marcă a partenerilor internaționali reprezentați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii