FacebookTwitterLinkedIn

Bărbatul s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu febră şi erupţie tegumentară, anunţă Ministerul Sănătăţii. Pacientul a fost externat întrucât starea sa generală de sănătate era bună.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 ani, care locuieşte la Cluj-Napoca şi a călătorit în Republica Dominicană – zonă activă de transmitere a virusului Zika – în perioada 06 iulie – 13 iulie. A urmat un alt sejur în SUA în perioada 13 iulie – 20 iulie”, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI Franța restricționează transfuziile de sânge pentru a evita riscul transmiterii virusului Zika

Bărbatul a revenit în România în data de 21 iulie iar o zi mai târziu s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca cu simptome de febră şi erupţie tegumentară generalizată. Probele prelevate au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezenţa virusului Zika.

Sursa citată anunţă că pacientul este în afara oricărui pericol şi reaminteşte că virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat.

Ministerul Sănătăţii informează din nou că persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să ştie că virusul se poate transmite prin înţepătură de ţânţar, dar şi prin contact sexual.