Cautare
, Staff

Industrie |
|

Akzo Nobel, proprietarul vopselurilor Dulux, își vinde afacerile cu produse chimice către Carlyle, într-o tranzacție de 10,1 miliarde de euro

Akzo Nobel, producătorul vopselurilor Dulux, a anunțat că își va vinde afacerile cu produse chimice într-o tranzacție de 10,1 miliarde de euro (12,6 miliarde de dolari) către grupul Carlyle și fondul de investiții suverane GIC din Singapore, acordul făcând parte din promisiunea făcută în urma unei preluări de anul trecut, scrie Reuters.

CEO-ul Akzo Nobel, Thierry Vanlancker, care a preluat conducerea în iulie anul trecut după lupta pentru ofertă, se așteaptă la 7,5 miliarde de euro încasările nete din vânzare. Valoarea de 10,1 miliarde de euro include datoria.

Vânzarea operațiunii Specialty Chemicals s-a făcut pentru un preț ușor mai ridicat decât se așteapta, ceea ce va permite Akzo să se concentreze pe activitățile sale principale, pe vopseluri. Divizia vândută produce o serie de produse chimice utilizate în ambalajele din plastic, hârtia absorbantă, materialele de curățat, produsele farmaceutice, produsele alimentare, sărurile și adezivii.

De asemenea, acesta reprezintă unul dintre cele mai mari angajamente asumate de Akzo Nobel în apărarea sa față de oferta de preluare de 26 de miliarde de euro de la rivalul american PPG Industries anul trecut, ceeea ce poate contribui la îmbunătățirea relațiilor tensionate ale managementului cu unii acționari nemulțumiți de respingerea ofertei PPG.

 

La momentul prelurării Akzo va avea 45.700 de angajați, în 80 de țări, dintre Specialty Chemicals are aproximativ 10.000 de angajați.

Acordul este supus aprobărilor de reglementare, estimându-se că va fi încheiat înainte de sfârșitul anului. Lazard, JPMorgan Chase și HSBC au consiliat Akzo Nobel.

Apărut în 1994, la Amsterdam, AkzoNobel a avut vânzări de aproape 14,58 miliarde de euro, anul trecut, din care 5 miliarde de euro au obținut divizia de chimicale. În România, AkzoNobel Coatings au avut o cifră de afaceri de aproape 43 de milioane de lei în 2016, ultimul an pentru care sunt disponibile date, și un profit net de 5,16 milioane de lei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii