Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

AKTA lansează prima televiziune de filme românești CINEMARATON

Formatul televiziunii se remarcă prin includerea în grilă a filmelor de patrimoniu din cinematografia națională, dar CINEMARATON va difuza și filme realizate de producători independenți și cele mai importante case de producție din România.

Televiziunea va difuza peste 1.000 de titluri pe an, inclusiv filme de scurt și lung metraj, seriale, documentare, desene animate, interviuri cu actori si regizori – toate românești. Grila de programe include 10 filme de lung metraj pe zi, ordonate pe diverse tematici, în funcție de zilele săptămânii.

De exemplu, în fiecare zi de marți vor fi difuzate comedii sub genericul „CineComedia” – de la ora 20:00, joi filme istorice sub genericul „CineIstoria” – cu figuri istorice ca: Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Carol I, iar duminica filme de autor sub genericul „CineAutor” – cu filme românești de colecție prezentate chiar de către cei care le-au realizat.

CINEMARATON are în plan difuzarea a în jur de 100 filme noi pe lună, inclusiv seriale, scurt metraje și documentare.

VEZI BĂNCILE CU CELE MAI MARI BUGETE DE PUBLICITATE ONLINE

Televiziunea va fi distribuită pentru început în rețeaua proprie prin cablu și fibră optică AKTA – DCS, va difuza publicitate – dar fără întreruperea filmelor – și va fi ulterior oferită pentru distribuție și altor operatori de cablu sau satelit.

Cinemaraton este condusă de Dan Voicu și are un număr de peste 20 de angajați, investiția pentru primul an de funcționare fiind de peste un milion de euro.

Potrivit site-ului CNA, licența CINEMARATON este deținută de compania Digital Cable Systems SA, al cărei acţionar principal este: Polynifin B.V. (Olanda) – 62.87328%.

Digital Cable Systems SA a fost fondată în anul 2005 prin fuziunea mai multor companii medii și mici de cablu, furnizând servicii de televiziune, internet si telefonie clienților rezidențiali, cu preponderență în mediul rural și în orașele mici, având în prezent ca arie de acoperire peste 3.000 de localități din 35 de județe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii