Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Akcenta și-a anunțat oficial intrarea pe piața românească

Instituția de plată nebancară specializată în schimb valutar Akcenta și-a anunțat oficial intrarea pe piața românească. Până la finele anului compania vrea să ajungă la un portofoliu de 220 de clienți din segmentului SMI și la rulaje de 25 de milioane de euro.
unnamed

Compania funcționează pe piața românească sub o licență de operare emisă de Banca Națională a Cehiei și, ca rezultat al unui proces de notificare, în conformitate cu art. 17 și 25 din Directiva privind serviciile de plată (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Băncii Naționale Române de a își oferi serviciile. Activitatea firmei este confirmată în registrul oficial public al Băncii Naționale a României pe site-ul BNR.

„În România, vrem să punem la dispoziția companiilor instrumente financiare care să facă activitatea de business mai ușoară și mai rapidă”, spune Milan Cerman, președintele consiliului de administrație Akcenta Cz.

Potrivit directorului comercial pentru România, Theodor Ștefanovici, în prezent, compania are o echipă de 12 reprezentanți comerciali, pe plan local, care acoperă în întregime teritoriul românesc și până la sfârșitul anului intenționează să își dubleze echipa și să lucreze cu de trei ori mai mulți clienți în țară.

Akcenta derulează activități pe piețe din Europa Centrală, cum sunt Cehia – unde este activă din 1997 – , Slovacia, Polonia, Ungaria și România, având în total un numar de 25 000 clienți.

În primul trimestru al anului curent, compania a înregistrat o creștere a volumului tranzacțiilor de 75% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Din punct de vedere al volumului de tranzacții, cea mai importantă evoluție s-a înregistrat pe piața din Polonia (peste 100%). Pe de altă parte, volumul de contracte forward încheiate a crescut cu 85% în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2014.

În primul trimestru, Akcenta a tranzacționat în beneficiul clienților săi aproximativ 590 de milioane de euro și a avut venituri de 1.31 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii