Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Ajutorul acordat de autoritățile italiene operatorului Alitalia, aprobat de Comisia Europeană

Reprezentanții Comisiei Europene au aprobat ajutorul în valoare de 199,45 milioane de euro acordat de autorităţile italiene operatorului aerian Alitalia.
 aboneaza-te
shutterstock_1760874254

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, măsura este menită să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), informează Agerpres.

“Această măsură a dat posibilitatea Italiei să compenseze Alitalia pentru pagubele directe suferite în urma restricţiilor de călătorie necesare pentru a stopa extinderea pandemiei. Industria aviatică este una dintre cele mai afectate de pandemie. Continuăm să lucrăm cu statele membre pentru a găsi soluţii adecvate pentru sprijinirea companiilor în această perioadă dificilă, în linie cu reglementările UE. În acelaşi timp, investigaţiile noastre privind precedentele măsuri de sprijinire a Alitalia sunt în desfăşurare şi suntem în contact cu autorităţile de la Roma privind planurile lor şi respectarea reglementărilor UE”, a afirmat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă.

Alitalia este o companie majoră care operează în Italia, având o flotă de peste 95 de avioane. În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii