FacebookTwitterLinkedIn

„Carrefour doreste sa isi intareasca angajamentul fata de micii producatori locali. Sustinerea acestora este foarte importanta pentru noi. Astfel, produsele din ladita cu verdeturi, in functie de zona, provin de la Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, de la producatori din programul Crestem Romania BIO aflati in primii ani de conversie la agricultura ecologica, dar si de la sute de alti fermieri din tara, cu care Carrefour are contract sezonier,” spun oficialii Carrefour.

Ladita are pretul unic de 19.99 lei si este disponibila pe rafturile hypermarket-urilor Carrefour si online, in platforma Bringo, pana pe 15 mai. Aceasta ladita este prima dintr-o serie de ladite cu legume cultivate local al caror continut se va modifica in functie de sezon. Ladita cu verdeturi contine 23 de produse proaspete, culese direct din gradinile agricultorilor parteneri din toata tara.

Mai mult, prin miscarea #PunemUmarul, Carrefour donează echivalentul a 25% din valoarea fiecărei lădițe vândute către Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii, susținând astfel desfășurarea de proiecte durabile în domeniul agricol.

„Avem o piață internă de legume în creștere, dornică să consume produse locale de calitate, însă există limitări date de fragmentarea terenului, de o performanță relativ scăzută în sector și de accesul limitat la piață. Grija noastră se îndreaptă spre reducerea acestor lipsuri, astfel că – prin toate inițiativele și programele noastre – aplicăm o strategie pe termen lung de dezvoltare a segmentului agricol, prin transferul de expertiză către micii fermieri, creșterea capacității logistice și accesul la piață și tehnologie, de care producătorii locali au atât de mare nevoie”, a declarat Anca Damour, Membru în Comitetul Executiv al Carrefour România.

Paul Piper, producător local din Arad: ”Anul acesta, iarna caldă a grăbit producția, ne-a impiedicat să urmăm calendarul agrar firesc și ne-am văzut în fața unei situații greu de gestionat fără un suport real. Un surplus de produse pe care, teoretic, nu am fi putut să le vindem dacă nu am fi avut sprijinul Carrefour, care ne-a preluat legumele”