Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Bunuri de consum |
|

Ajutor în valoare de 2 milioane de euro pentru micii fermieri români

49 vaci taurine.jpg
După un an de la lansare, programul prin care Danone ajută comunităţile de mici fermieri din zonele cu potenţial de dezvoltare redus face bilanţul.

„O şansă pentru familia ta!” este un program pilot demarat în octombrie 2012, prin care familii cu venituri mici beneficiază de ajutor constând în animale, echipamente şi instruire. În primul an de implementare, 170 de văcuţe gestante au ajuns la noii proprietari, iar comunităţile au fost dotate, pentru prima oară în România, cu 16 staţii de muls ce asigură condiţii superioare de igienă, precum şi cu tancuri de răcire şi stocare pentru lapte, care sunt folosite în comun de toţi gospodarii din comunitate.

În total, 800 de familii cu venituri mici vor beneficia de programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!”, care se desfăşoară pe o durată de 3 ani şi este o iniţiativă a Danone România, împreună cu Fundaţia Heifer România şi cu sprijinul fondului de investiţii Danone Ecosystem.

Programul se adresează comunităţilor de mici fermieri din zonele cu potenţial de dezvoltare redus şi îi  încurajează să se asocieze pentru a avea afaceri profitabile pe termen lung. Ideea de bază a programului este „dar din dar”: văcuţe gestante de rasă Holstein sunt oferite familiilor care nu au posibilitatea de a investi în achiziţionarea unui animal de rasă. Prima viţeluşă născută va fi, la rândul său, oferită altei familii. Programul include şi o componentă de instruire a gospodarilor privind sănătatea, nutriţia, îngrijirea şi mulsul văcuţelor, pentru a obţine lapte conform cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene. Danone cumpără apoi laptele de la fermierii care doresc să îl comercializeze, deşi aceştia nu au obligaţia de a colabora cu firma.

Investiţia până în acest moment este de peste 2 milioane de Euro, 170 de văcuţe gestante fiind dăruite familiilor din 3 comunităţi: Zimnicea (judeţul Teleorman), Belin (judeţul Covasna) şi Cocorăştii Colţ (judeţul Prahova). Până acum 60 de ferme au beneficiat de investiţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii