Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Ajutor de stat de 1,326 miliarde de euro pentru restructurarea CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va primi un ajutor de stat pentru restructurare în valoare de 1,326 miliarde de euro în perioada 2021-2025, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu.  
Complex Energetic Oltenia

“Am aprobat în Guvern memorandumul prin care ne angajăm că, în perioada 2021-2025, Guvernul va pune la dispoziţie din bugetul de stat schema de ajutor de stat pentru restructurarea CEO, în valoare de 1,326 miliarde de euro”, a spus ministrul.

CEO a întocmit deja planul de restructurare şi l-a prenotificat la Bruxelles. Comisia Europeană a invitat societatea să declanşeze procedura de notificare, etapa finală a procesului de aprobare a planului de restructurare şi decarbonare.

Complexul Energetic Oltenia este al doilea jucător de pe piaţa locală a energiei electrice, cu o cotă de piaţă de 22%. Importanţa companiei este confirmată în Strategia Energetică a României pentru 2020 – 2030, cu perspectiva anului 2050, document aflat în proces de avizare la Guvern şi care evidenţiază necesitatea implementării Planului de dezvoltare şi decarbonare a CE Oltenia, notează Agerpres.

Credit foto: Facebook/Complexul Energetic Oltenia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii