Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Ajutor de peste 14 milioane de euro pentru producătorii de vin și companiile aeriene de pe aeroportul Sibiu

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 12,4 milioane de euro (59,5 milioane de lei) pentru sprijinirea producătorilor de vin afectați de pandemia de coronavirus.  
bani UE finantare europeana

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe, notează Digi24 care citează un comunicat al Comisiei Europene.

Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidități ale viticultorilor în cauză și să garanteze că aceștia își pot continua activitățile și își pot păstra locurile de muncă în timpul pandemiei și după aceasta.

Se preconizează că peste 1.000 de producători vor beneficia de această schemă, iar ajutorul nu va depăși 100.000 de euro per beneficiar.

De asemenea, Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,7 milioane de euro pentru companiile aeriene care reiau sau încep să efectueze zboruri înspre și dinspre aeroportul din Sibiu.

Aeroportul Sibiu joacă un rol important în conectivitatea regională și internațională a țării. Ajutorul nu va depăși 800.000 de euro pe companie și se va acorda înainte de 30 iunie 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii