Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Ajutor de 8,5 mil euro pentru România din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene

Populația afectată de inundațiile extinse din luna mai și din vara anului 2014 va putea beneficia de un ajutor financiar de aproximativ 8,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, spune Corina Crețu, comisar european pentru Politici Regionale.
inundatie

În lunile iulie și august 2014, precipitațiile abundente, inundațiile și alunecările de teren au afectat peste 126.000 de locuitori din cinci județe ale regiunii Olteniei, în sud-estul României.

„Aceste inundații devastatoare au provocat incertitudine și teamă cu privire la viitorul fermierilor care și-au pierdut întreaga producție, copiilor care nu au mai putut merge la școală și familiilor care și-au văzut locuințele distruse. Pentru toți acești oameni care au arătat foarte mult curaj, autoritățile au luat o decizie înțeleaptă: au apelat la solidaritatea europeană”, susține Corina Crețu.

Fondul de solidaritate al Uniunii Europene este unul dintre cele mai puternice simboluri ale solidarității în caz de nevoie. Ajutorul financiar va sprijini comunitățile, contribuind la acoperirea costurilor operațiunilor de recuperare, precum și la acoperirea parțială a costurilor de salubrizare a zonelor afectate, de refacere a infrastructurii și restabilire a serviciilor.

„Din păcate, un dezastru sau o situație de criză pot apărea în orice moment. Nu putem întotdeauna preveni astfel de situații dramatice, însă ne putem pregăti, reduce pagubele și, cel mai important, putem crește siguranța cetățenilor noștri. Din acest motiv politicile de gestionare a riscurilor și dezastrelor sunt atât de importante. Multe dintre programele co-finanțate prin intermediul Fondurilor structurale și de investiții europene pentru perioada 2014 – 2020 își propun să investească în prevenirea inundațiilor și reducerea impactului schimbărilor climatice, acțiuni pentru care există o nevoie stringentă”, conchide ea.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii