FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul UberChopper va debuta în Utah, în cadrul festivalului de film Sundance, care se va desfășura în perioada 22 ianuarie –  1 februarie.

„Este un proiect pilot, nu știm unde o să se ajungă, dar suntem entuziaști”, a declarat Tom Enders, CEO-ul companiei aeriene Airbus.

UberChopper a fost testat în 2013, pe ruta Manhattan – Southampton și East Hampton. Compania a mai testat și călătoriile cu elicopterul în cadrul evenimentelor speciale cum ar fi Festivalul de la Cannes în manifestările Bonnaroo Music and Arts Festival. Pentru cursele respective, compania Uber a încasat câteva sute, respectiv mii de dolari.

PE ACEEAȘI TEMĂ: AIRBUS DESCHIDE PRIMA UZINĂ DIN SUA

Pentru festivalul Sundance, compania va pune a dispoziție elicoptere Airbus H125 și H130, iar după încheierea cursei cu elicopterul, Uber va pune la dispoziția clienților și mașini, pentru ca aceștia să poată ajunge la destinația dorită.

VEZI CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE DESFĂȘURATE ÎN DOMENIUL TRANSPORTURILOR, ÎN 2015

Parteneriatul dintre Airbus și Uber a fost realizat după ce compania aeriană și-a arătat intenția de a-și extinde afacerea în Silicon Valley. Airbus vrea să se extindă în vederea obținerii noilor clienți, în contextul în care cererea din partea clienților tradiționali a scăzut pe măsură ce prețul petrolului a fost redus. Vânzările de elicoptere Airbus au început să scadă în 2014, proces care a continuat și anul trecut, a declarat Tom Enders în luna decembrie, mai informează The Wall Street Journal.