Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Airbus deschide prima uzina în SUA

Grupul Airbus inaugurează prima sa uzină de producție a avioanelor din SUA, acasă la concurentul său principal, Grupul Boeing. Cu o valoare de 600 de milioane de dolari, noua uzină de la Mobile, Alabama, este a doua cea mai mare din portofoliul Airbus, cu ”domiciliul” în afara Europei, informează Bloomberg.
airbus.JPG

Airbus se află sub Boeing pe piaţa americană, în ceea ce privește vânzările de avioane, cele 960 de avioane Airbus aflate în dotarea companiilor ariene americane reprezentând doar 20% din total. Pe lângă principalul scop, de ordin financiar, de diminuare a costurilor de producție, Airbus vrea să-și crească și vizibilitatea pe piața dominată de rivalul său. Cele mai multe dintre avioanele construite în Mobile vor fi livrate clienților din America de Nord, a declarat Airbus, citat de Bloomberg.

„Noua uzină îi aduce mai aproape de una dintre cele mai mari pieţe comerciale”, a declarat Kevin Michaels, vicepreşedinte la firma de consultanţă ICF International.

Cea de-a patra uzină Airbus, cea din Alabama, va oferi o flexiblitate crescută pentru companie, reprezentând un real ajutor în ceea ce privește costurile forței de muncă, ce ating 10% din cheltuielile totale, aici fiind mai scăzute decât în Europa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii