FacebookTwitterLinkedIn

 “Livrarea acestor aeronave extraordinare marchează un nou capitol în istoria British Airways. Suntem mândri că vom deveni deschizători de drumuri în Europa, fiind primii care vom opera aceste două tipuri de aeronave”, a spus Keith Williams, Chief Executive.

“În următoarele 12 luni ne vor fi livrate şi noile aeronave pentru curse pe distanţe lungi. Acestea vor sosi, în medie, câte una la fiecare două săptămâni,” a precizat oficialul BA care a mai spus că “noile aeronave reprezintă piesa de rezistenţă a investiţiei de 5 miliarde de lire sterline pe care British Airways o face în noi aeronave, cabine mai bine amenajate, dotate cu cele mai recente tehnologii, şi săli de aşteptare elegante, pentru a le oferi oaspeţilor BA condiţii mai confortabile atât în zbor, cât şi la sol”, a mai spus Keith Williams.

Potrivit oficialului BA, ambele tipuri de aeronave sunt dotate cu tehnologii care reprezintă progrese uriaşe în domeniul protecţiei mediului şi vor contribui semnificativ la atingerea obiectivelor companiei de a reducere poluarea fonică şi a emisiilor de carbon.

După livrare, aeronavele vor începe un program complex de “înscriere în serviciu”, în care piloţii şi echipajele de zbor se vor antrena la Aeroportul Manston din Kent, în timp ce pe Aeroportul Heathrow se vor derula teste cu echipele de la Customer Service. De asemenea, vor fi programate zboruri pe distanţe scurte pentru ambele modele de aeronave, inclusiv zboruri în interiorul Marii Britanii.

În prezent, biletele pentru A380 s-au pus deja în vânzare pentru zboruri începând cu 15 octombrie spre Los Angeles şi cu 15 noiembrie spre Hong Kong. Compania aeriană îi sfătuieşte însă pe entuziaştii care îşi doresc să se afle la bordul primelor curse pe distanţe lungi să nu se grăbească să îşi facă rezervări, deoarece datele zborurilor inaugurale abia urmează să fie anunţate.

Primele destinaţii pentru aeronavele 787 şi datele când vor fi puse în vânzare biletele vor fi anunţate în scurt timp.

British Airways a comandat în total 12 aeronave A380, 24 aeronave 787 şi şase Boeing 777-300ER, care urmează să îi fie livrate în următorii patru ani. 22 dintre aceste aeronave pentru curse pe distanţe lungi urmează să intre în flota companiei aeriene până la sfârşitul verii anului 2014.