Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Airbnb se așteaptă la o revenire pe măsură ce restricțiile pentru COVID-19 se vor relaxa

Brian Chesky, CEO-ul Airbnb, a declarat pentru Financial Times că a sesizat o creștere a rezervărilor interne pe platformă în Danemarca, Olanda, Norvegia, Austria, Suedia și Elveția. Acest lucru se întâmplă în contextul în care unele țări au început relaxarea restricțiilor, iar oamenii speră măcar la un concediu întârziat în acest an.
Airbnb

„Revenirea este mai bună decât ce am prevăzut până acum două săptămâni. Este o revenire temporară? Este o revenire permanentă? Nimeni nu știe, a spus Chesky. „În general, există o perioadă de una-două săptămâni între căutarea locației și alegerea perioadei de cazare și rezervarea propriu-zisă. Însă privim situația cu puțin optimism.”

Chesky a făcut aceste observații înainte ca Airbnb să anunțe, marți, că va reduce 25% din forța de muncă globală – ceea ce reprezintă 1.900 de angajați – , deoarece coronavirusul a lovit puternic în sectorul închirierii de locuințe, scrie forbes.com.

Gradul de ocupare în Italia și Spania, unele dintre cele mai afectate națiuni, a scăzut la jumătate, potrivit FT, citat de forbes.com. Pandemia a determinat compania să schimba politica de anulare a rezervărilor și să ofere rambursări complete. La sfârșitul lunii martie, Airbnb a anunțat că a pus deoparte 250 de milioane de dolari pentru a ajuta gazdele din rețea să recupereze o parte din veniturile pe care le vor pierde.

Dar există și vești bune. Italia, Spania și Germania au început să ușureze restricțiile. Statele baltice – Estonia, Lituania și Letonia- își redeschid granițele pe 15 mai și le vor permite cetățenilor să circule între cele trei țări. Săptămâna trecută, ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, a declarat că sezonul de vară 2020 va fi, probabil, mai liniștit ca de obicei, dar hotelurile își pot relua activitatea începând cu luna iunie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii