Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Airbnb despăgubește gazdele din rețea cu 250 de milioane de dolari după ce acestea au criticat compania că le abandonează în urma pandemiei de Coronavirus

Airbnb a anunțat, luni, că a pus deoparte 250 de milioane de dolari pentru a ajuta gazdele din rețea să recupereze o parte din veniturile pe care le vor pierde, ca urmare a noii politici a companiei în contextul pandemiei de Coronavirus, care le permite călătorilor să-și anuleze rezervările și să primească toți banii înapoi.
 aboneaza-te
Airbnb

„Când cineva anulează o rezervare dintr-un motiv care are legătură cu COVID-19, cu check-in-ul cuprins în perioada 14 martie-31 mai, fiecare gazdă va primi 25% din ceea ce obținea, în mod normal, conform politicii de anulare. Această măsură se aplică retroactiv tuturor anulărilor legate de COVID-19 în această perioadă ”, a scris CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, într-o scrisoare trimisă luni și citată publicația Business Insider.

Fiindcă numărul oamenilor care călătoresc sau care își planifică călătorii acum este mic, nu se știe exact câte anulări vor avea loc în perioada în care această politică este în vigoare, dar un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Airbnb se așteaptă ca suma de 250 de milioane de dolari să fie suficientă pentru a acoperi pierderile, potrivit Business Insider.

Anunțul companiei vine după ce gazdele și-au exprimat indignarea la adresa Airbnb pentru faptul că a extins politicile de anulare – care, în mod normal, oferă rambursări parțiale doar pentru oaspeții care anulează la puține zile după ce și-au făcut rezervările și oferă acum  rambursări complete pentru anulările care au legătură cu Coronavirusul.

„Cred că am luat măsurile corecte pentru a pune pe primul loc sănătatea și siguranța”, a mai scris Chesky în apărarea politicii inițiale, înainte de a-și cere scuze că a luat decizia fără să consulte rețeaua. „Dar acum am luat la cunoștință cererile voastre și știm că am fi putut fi parteneri mai buni”, a spus el.

Airbnb a anunțat, de asemenea, alte eforturi pe care le face în criza provocată de COVID-19, inclusiv donații de la fondatorii săi și posibilitatea ca găzdelele să ofere cazare pentru cei care lucrează în sistemul medical.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii