FacebookTwitterLinkedIn

Compania de asigurări AIG a înregistrat pierderi în valoare de 730 milioane dolari din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat dramatic economia mondială în prima jumătate a anului 2020, informează Reuters.

În urma unor discuții cu analiști despre rezultatele companiei la finalul trimestrului doi, Brian Duperreault, CEO-ul companiei AIG, a declarat marți că pandemia este o „catastrofă formidabilă și continuă”.

El a mai adăugat că impactul crizei coronavirus va afecta câștigurile, dar nu capitalul. AIG este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari asiguratori din SUA. În urma crizei economice cauzate de pandemie, compania a înregistrat o scădere de 56% a veniturilor ajustate trimestrial.

Analiștii și investitorii au așteptat rezultatele celui de-al doilea trimestru al asigurătorilor pentru o imagine mai clară a impactului COVID-19 asupra plăților asiguratorilor.

Peter Zaffino, președintele AIG, a declarat că pierderile legate de pandemie au afectat în acest trimestru un număr mai mare de linii de asigurare decât în primul trimestru.

Liniile de acoperire ale asiguratorului AIG include călătorie, proprietate, credit comercial, marin, victime, compensații pentru lucrători, accidente și sănătate, linii financiare, situații de urgență și afaceri de reasigurare AIG.