Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Industrie |
|

Aida Nechifor, Director General Liberty Galați: “Investiția în transformarea într-o unitate 100% GreenSteel ne va costa sute de milioane de euro”

Sectorul siderurgic din România ar trebui să se afle în avangarda decarbonizării industriei, arată reprezentanții Liberty Galați, după ce compania s-a poziționat drept un jucător activ în tranziția spre surse regenerabile și în reducerea emisiilor de CO2.  
image002

Ambiția Liberty este de a atinge neutralitatea privind carbonul până în 2030, potrivit Aidei Nechifor, drept pentru care compania întreprinde diverse acțiuni și planifică o serie de investiții. “Alianța GFG și Liberty Galați au anunțat deja un program cuprinzător de atingere a neutralității de carbon și a producției de <oțel verde>, decarbonizat, numit de noi GreenSteel, până în 2030. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Guvernul și partenerii noștri, pentru a atinge această țintă ambițioasă“, declară Directorul General, pentru Forbes România.

Combinatul siderurgic de la Galați este al doilea mare consumator de energie electrică din România. Implementarea noilor tehnologii, potrivit reprezentantului companiei, va crește necesarul de energie, deci Liberty va avea nevoie să folosească o rețea electrică națională puternică. “Cu toate acestea, în colaborare cu SIMEC Energy Group, parte a grupului nostru GFG, planul nostru de transformare vizează, de asemenea, realizarea unui parc solar de 180 MW și a unuia eolian de 20 MW, precum și a unei potențiale unități de stocare a energiei“, explică ea.

Pentru Liberty Galați, investiția în transformarea noastră într-o unitate 100% GreenSteel va costa, probabil, sute de milioane de euro, deoarece va implica modernizarea completă a tehnologiei de fabricare a oțelului, înlocuind furnalele cu un echipament de Reducere Directă a Fierului (DRI) în conjuncție cu Cuptoare cu Arc Electric”. Drept urmare, modernizarea tehnologiei va permite companiei să recicleze mai mult fier vechi, să producă intern mai multă electricitate, în parcuri solare și eoliene, deci să reducă mult amprenta de carbon. “Toate aceste proiecte sunt în curs de elaborare, vor fi pregătite și lansate în următorii ani“, conchide Aida Nechifor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii