FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Afacerea noastră nu intră niciodată în vacanță, dezvoltăm și creăm noi produse în mod constant și îmbunătățim proiectul nostru zi de zi – Cosmopolis a ajuns deja la 4.300 de locuințe finalizate și zeci de facilități pentru locuitori, de la spații comerciale la locuri de joacă pentru copii.

În general, condițiile meteo reprezintă singurul factor care poate stopa activitatea noastră de construcție. Dar chiar și în acele perioade nu intrăm în concediu – activitățile de marketing și vânzări sunt continue. Spre exemplu, în timpul perioadei de Stare de Urgență din primăvara anului trecut, când nu puteam primi la vizionări potențialii cumpărători, am continuat să derulăm activități de marketing și am investit mai mult în online.

Deci, business-ul nostru funcționează 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, tot anul.

Certitudini și predictibilitate

Mediul de business este astăzi mai predictibil comparativ cu perioada de acum un an. Prima perioadă din 2020 a fost marcată de numeroase incertitudini, având în vedere că întregul context general era nou pentru noi toți, că situația sanitară a avut evoluții surprinzătoare și că comportamentul populației nu a putut fi anticipat cu certitudine.

Noi suntem o companie care ne adaptăm excelent și foarte rapid. Dezvoltăm Cosmopolis încă din 2007, perioadă în care am trecut cu toții prin mai multe momente dificile, găsind însă de fiecare dată cele mai potrivite soluții. Deci, și anul trecut am identificat cele mai bune soluții: am crescut numărul vilelor aflate în construcție și am continuat să perfecționăm conceptul apartamentelor și lista facilităților, pentru a ne păstra atractivi.

Contextul actual este mult mai predictibil din punctul de vedere al crizei sanitare însă suntem foarte dezamăgiți de nivelul redus de predictibilitate din partea autorităților privind sectorul nostru de activitate. Amânarea aplicării cotei reduse de 5% TVA pentru tranzacțiile imobiliare cu valori cuprinse între 450.000 și aproximativ 700.000 de lei a avut un impact negativ semnificativ asupra pieței – mai ales într-un context general în care oamenii și-au dorit și își doresc locuințe cu suprafețe mai mari.

Îngrijorări

Creșterea accelerată a prețurilor materialelor de construcții reprezintă cel mai îngrijorător factor pentru perioada următoare. Din fericire, am găsit o cale de a negocia în avans contractele noastre, fiind un dezvoltator de talie mare, ceea ce ne-a permis să fim mult mai flexibili.

Planuri de business                                                                                                          

Vom continua să dezvoltăm Cosmopolis. Proiectul este astăzi cel mai amplu ansamblu rezidențial din România, cu peste 4.300 de locuințe livrate, o comunitate cu peste 13.000 de locuitori și o investiție generală totală care depășește 360 de milioane de euro – una dintre cele mai mari investiții într-un proiect imobiliar local, indiferent de segmentul pieței.

Pentru 2021 am planificat finalizarea a aproximativ 500 de noi unități și triplarea suprafeței centrului comercial din cadrul proiectului, până la 14,000 de metri pătrați suprafață închiriabilă. În același timp, vom continua să adăugăm noi facilități și funcțiuni, Cosmopolis putând fi deja considerat un oraș de mici dimensiuni.

Am dublat numărul vilelor aflate în construcție, întrunind astfel așteptările clienților noștri. De asemenea, am modificat conceptul apartamentelor, adăugând terase mai spațioase. Iar pentru 2022 avem obiective similare: aproximativ 500 de noi locuințe și noi facilități adăugate orașului nostru.

Vacanță în țară sau străinătate

Fiind din Turcia, cunosc foarte bine destinațiile de vacanță din țara mea natală. Deci, vara aceasta voi merge în Bodrum, care este o destinație de vară foarte atractivă, cu o listă excelentă de opțiuni pentru petrecerea timpului liber, și voi mai călători probabil și în Istanbul.