Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Agroland preia activitatea fabricii de nutrețuri combinate de la Caransebeș

Rețeaua de magazine cu produse pentru gardening, pet care și hobby farming din România fondată în 1997, Agroland, preia activitatea fabricii de nutrețuri combinate din municipiul Caransebeș, de la Lipoplast SRL – investiție ce se ridică la 1.300.000 de euro.
Horia Cardos Agroland

Preluarea activității acestei fabrici presupune achiziția propriu-zisă, precum și repornirea proceselor de producție.

Reprezentanții Agroland au în plan obținerea certificării non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeș devenind prima astfel de unitate din România, cu această certificare.

Preluarea fabricii face parte din strategia Agroland de a deveni cel mai important producător local de ouă de consum și carne de pasăre certificate non-GMO. În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piața ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme.

Fabrica ocupă o suprafață de 10.000 mp și are opt angajați, în acest moment. Capacitatea de producție este, în prezent, de 12.000 tone anual, dar se estimează o creștere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024. Procesul de certificare pentru producția de furaje fără organisme modificate genetic a demarat acum două luni și se estimează că se va încheia anul acesta, în august.

„Obiectivul nostru este să devenim cel mai important producător de ouă de consum și carne de pasăre non-GMO din România, iar decizia de a prelua activitatea fabricii de furaje din Caransebeș este o mutare vitală, în acest sens. La nivelul Uniunii Europene, tendința către consumul de produse organice și non-GMO datează de mulți ani. Există state precum Austria, unde produsele non-GMO reprezintă până la 90% din totalul pieței, dar și țări ca România și Bulgaria, unde acest segment este aproape de zero. Din fericire, există premisele ca această piață să crească ușor cu până la 10%, în următorii trei ani. Până acum, principalul obstacol în calea dezvoltării acestei piețe la nivel local a fost lipsa capacităților de producție pentru furaje certificate non-GMO”, a declarat Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland.

Agroland și Lipoplast vor finaliza  procesul de achiziție a fabricii, până la finele lui 2021. În viitor, reprezentanții Agroland iau în calcul preluarea activității și a altor producători de ouă de consum și carne de pasăre, pentru a-și consolida poziția pe această piață.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii