FacebookTwitterLinkedIn

După această numire Horia Cardoş, fondatorul şi proprietarul afacerii, îşi menţine rolul deciziţional şi poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie.

,,Numirea lui Rino Tizzanini în funcţia de CEO reprezintă o etapă firească în dezvoltarea afacerii Agroland, ajunsă acum la maturitate. Prin delegarea responsabilităţilor operaţionale către un manager experimentat, familiarizat cu piaţa de retail din România, creăm contexul pentru continuarea cu succes a dezvoltării afacerii pe care am fondat-o în urmă cu 17 ani”, declară Horia Cardoş.

Până la finalul anului 2014, noul CEO al companiei are ca obiectiv să crească vânzările pe fiecare categorie de produse cu 30%, potrivit anunțului făcut de companie.

Fost director general al reţelelor de retail Interex, Spar şi Profi în România, Rino Tizzanini (53 de ani) este cetăţean francez şi, în prezent, locuieşte lângă Timişoara. Are studii universitare şi postuniversitare în managementul afacerilor la Strasbourg.

În 2013, Agroland a deschis 25 de magazine, reţeaua ajungând la finalul anului la 190 de puncte de desfacere în 28 de judeţe şi la peste 500.000 de clienţi. În 2014, compania a continuat extinderea teritorială, cu încă 10 magazine. Magazinul cu numărul 200 a fost deschis în aprilie 2014, în Balş, judeţul Olt, moment ce a marcat împlinirea a 17 ani de activitate a companiei.