FacebookTwitterLinkedIn

Obligațiunile, în valoare de 10 milioane de lei, se tranzacționează sub simbolul bursier AAB26. Fondurile atrase de la investitori vor fi direcționate spre investiții, eventuale fuziuni sau achiziții, precum și pentru potențiala participare în start-up-uri din domeniul agriculturii.

„Listarea obligațiunilor AAB26 reprezintă încă un pas din angajamentul nostru de a utiliza instrumentele pieței de capital pentru a finanța planurile noastre de dezvoltare, pe care le-am identificat în această această perioadă de creștere susținută pe care o parcurge agricultura din România. Lucrăm la accelerarea dezvoltării companiei, prin intensificarea ritmului și cantităților de inputuri agricole achiziționate și comercializate, precum și pentru crearea unor produse personalizate, după rețete proprii, continuând dezvoltarea și în direcția tranzacționării de cereale. De asemenea, avem în vedere crearea unei game proprii de produse organice, în contextul susținerii puternice din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea culturilor bio”, a punctat Florin Radu, Director General Agroland Agribusiness.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat de obligațiuni un număr de 100.000 de obligațiuni corporative negarantate, cu o valoare nominală individuală de 100 lei. Compania a reușit să atragă de la investitori suma de 10 milioane de lei, cu scadența la 2 august 2026 și o rată anuală a cuponului fixă de 9%, plătibil semestrial.

Agroland Agribusiness este listată pe piața AeRO din 15 iunie, fiind a doua companie din grupul Agroland listată la bursă. Listarea din luna iunie a fost precedată de derularea unui plasament privat de acțiuni prin care compania a strâns de la investitori peste 6 milioane de lei. Compania-mamă Agroland Business System (BVB:AG) a debutat pe 1 martie 2021.

Grupul Agroland, din care face parte compania Agroland Agribusiness, a atras de la investitorii din piața de capital peste 32 milioane de lei, în 2020 și 2021, prin două plasamente de obligațiuni și două plasamente de acțiuni.