Cautare




, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Agroland Agribusiness a încheiat anticipat un plasament privat de acţiuni, în urma căruia compania a ajuns la o evaluare de 30 mil.lei

Plasamentul privat de acţiuni a fost suprasubscris de 15 ori. În urma acestuia, compania a obținut fonduri de 6 milioane de lei.
Horia Cardos Agroland
Agroland Agribusiness SA, societate deținută majoritar Agroland Business System S.A., a emis 225.000 de acțiuni, subscrierea minimă în ofertă fiind de 5.000 de acțiuni (adică 115.000 lei). În plasament au fost înregistrate subscrieri pentru 3.339.558 acțiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, prețul final stabilit in oferta fiind de 27 lei pe acțiune. Valoarea totală a subscrierilor în plasament a fost de 90.009.002 lei.

În urma încheierii cu succes a plasamentului de acțiuni, care a fost suprasubscris în mai puțin de un minut, evaluarea Agroland Agribusiness SA se situează la 30.375.000 lei.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât și prin finanțarea investițiilor în active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achiziții și participări în startup-uri din agricultură.

Agroland Agribusiness SA va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea de Consultant Autorizat.

În urma plasamentului privat, participația Agroland Business System S.A. s-a redus la 56% din capitalul social din Agroland Agribusiness SA de la 70% cât avea anterior acestei operațiuni.

În 2020, Agroland Agribusiness SA a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% față de anul precedent).

Agroland Agribusiness SA se ocupă cu comercializarea de input-uri pentru agricultură convențională și organică, inclusiv fertilizanți, produse pentru protecția plantelor și semințe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii