Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Agroland Agribusiness, creștere de 332% a profitului net în primele nouă luni ale anului

Agroland Agribusiness (BVB: AAB), companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultura convențională și organică, raportează un venit operațional de 22,2 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu 53% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, compania a înregistrat un profit net de 1,2 milioane de lei, o creștere de 332% comparativ cu primele nouă luni din 2020.
DSC06796

„Anul 2021 a fost unul foarte bun pentru sectorul de afaceri din agricultură. Pe măsură ce prețurile la cereale s-au majorat, atingând maxime istorie, fermierii români au înregistrat rezultate financiare bune și, prin urmare, au putut plăti sumele datorate înainte de termenele limită. În primele nouă luni ale anului, am înregistrat cea mai mare creștere în valoare absolută la vânzările de îngrășăminte, care s-au dublat față de anul trecut, și o creștere cu 20% la vânzările de pesticide, care au ajuns la 9,3 milioane de lei. Credem că prețurile ridicate se vor menține și în viitor și dorim să folosim acest lucru în avantajul nostru pentru a crește și mai mult marja de profit,” a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

În primele nouă luni ale anului 2021, creșterea venitului operațional înregistrată de Agroland Agribusiness a fost determinată în primul rând de o creștere cu 49% a veniturilor din vânzarea de mărfuri, care au ajuns la 27,2 milioane de lei, și a fost compensată de reducerile comerciale în valoare de 5,7 milioane de lei, care au fost acordate clienților în conformitate cu standardele din industria agroalimentară pentru produsele care au fost achitate la timp.

În plus, Agroland Agribusiness a primit subvenții de venit în primele nouă luni din 2021. Subvențiile, în valoare totală de 0,7 milioane de lei reprezintă grantul pentru capital de lucru prevăzut în cadrul Măsurii 2 de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România.

În ceea ce privește veniturile, îngrășămintele au contribuit cel mai mult la vânzările totale, în valoare de 10,7 milioane de lei, o creștere de 110% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările de pesticide au crescut cu 20%, la 9,9 milioane de lei, în timp ce vânzările de semințe au crescut cu 23% ajungând la 5,7 milioane de lei.

Agroland Agribusiness este o companie antreprenorială românească, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultura convențională și agricultura organică. Compania activează în acest moment în zona de Sud-Vest a țării, respectiv în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș, Teleorman, Vâlcea și Gorj și are ca obiectiv extinderea pe toată zona de Sud a țării, dar și în zona de Vest.  Principalele inputuri agricole comercializate de Agroland Agribusiness sunt fertilizanții, pesticidele, semințele și combustibilii. Acțiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 15 iunie 2021 sub simbolul AAB.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii