Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Agroland Agribusiness, companie listată recent la Bursă, raportează o majorare semnificativă a profitului net în S1

Oficialii Agroland Agribusiness (indice bursier AAB) au anunțat datele financiare aferente primului semestru (S1) din 2021, pe care compania l-a încheiat cu o cifră de afaceri de 13,3 milioane lei, în creștere cu 33,4% față de aceeași perioadă a anului precedent și cu un profit net ce prezintă o majorare semnificativă, de 141,9%.
DSC06796

De asemenea, indicele EBITDA arată îmbunătățirea considerabilă a profitabilității activității Agroland Agribusiness. Astfel, dacă în prima jumătate din 2020, EBITDA a fost 397.373 lei, în S1 2021 valoarea acestui indicator s-a majorat substanțial, cu 146,99%, până la 981.485 lei.

„Evoluția favorabilă pe care am avut-o în primul semestru al anului se datorează atât strategiei de business orientată către dezvoltare și inovare, cât și capitalizării prin intermediul plasamentului privat de acțiuni”, a explicat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness, care a precizat faptul că una dintre ariile pe care compania se va concentra în viitor rămâne cea a proiectelor agri-tech, prin incubatorul de business AgTech TM, dezvoltat în parteneriat cu Agroland și Ascendis.

În ultimele luni, listarea pe Bursă și plasamentul privat au impulsionat considerabil activitatea Agroland Agribusiness datorită atragerii de fonduri în valoare de 6 milioane de lei, ceea ce a generat o apreciere a valorii companiei la aproximativ 30,4 milioane de lei.

Fondurile obținute au fost utilizate pentru accelerarea dezvoltării Agroland Agribusiness, prin intensificarea ritmului și cantităților de inputuri agricole achiziționate și comercializate, precum Agroland Agribusiness și-a început activitatea în 2016, ca o divizie a companiei mamă Agroland Business System, iar din 2017 funcționează independent juridic și financiar.

Compania are două linii de business: vânzarea de inputuri pentru agricultura convențională și cea organică și tranzacționarea cu cereale.

În 2020, Agroland Agribusiness a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% față de anul precedent). Profitul net obținut a fost de 1,2 milioane lei (+231% față de anul precedent), cu o marjă netă de 6,82%, în creștere față de marja de 3,86% obținută în 2019. Compania a fost listată la Bursa de Valori București, sub indicele AAB, pe 15 iunie 2021.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii