Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Agricultorii solicită guvernului simplificarea procedurilor pentru acordarea banilor europeni

Propunerea de alocare bugetară pentru Agricultură nu conţine sume care să reprezinte despăgubiri pentru culturile calamitate, susţine Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, informează RADOR.
Money,Bag,On,The,Background,Of,Agricultural,Crops,In,The

Fondurile, estimate la 1 miliard de lei, constituie aproximativ o treime din cheltuielile efectuate pentru a preveni situaţiile drastice şi ar asigura continuarea activităţii pe lanţul agricol cu efecte pozitive pentru întreaga economie naţională, afirmă agricultorii, conform RADOR.

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare cere guvernului simplificarea procedurilor pentru acordarea banilor europeni.

Alianța menționează că agricultorii sunt adepții dialogului, dar avertizează că situațiile catastrofale în care au ajuns îi vor împinge către măsuri extreme. Acestea pot fi inclusiv proteste sau blocarea drumurilor în zonele calamitate – menționează Alianța pentru Agricultură și Cooperare. Potrivit sursei citate, alte state membre subvenționează suplimentar și cer simplificare pentru acordarea banilor europeni, în schimb România își penalizează fermierii pentru că nu au acces la apă și la infrastructura publică – arată organizația.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii