Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Agricover SA a încheiat anul 2018 cu un profit net de de 13,2 milioane de lei

Agricover SA, subsidiară a Agricover Holding, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 1,64 miliarde de lei și cu un profit net de 13,2 milioane de lei din activitățile de Agri-Business (distribuție inputuri pentru agricultură, servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase) și Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc).
 aboneaza-te
shutterstock_ferma-farm-fermier-tractor-agricultura

Reprezentanții companiei precizează că strategia Agricover în ceea ce privește operațiunile de Agri-Business a vizat creșterea cotei de piață și eficientizarea activităților din punct de vedere operațional-logistic. De asemenea, în 2018 compania a înregistrat o creștere cu 25% a numărului de clienți fermieri. Tot în anul anterior, Agricover a finalizat implementarea unor proiecte logistice menite să reducă timpul de răspuns și să asigure livrarea promptă a produselor necesare fermierilor. Compania a inaugurat un depozit central de ultimă generație cu o suprafață de 6000 mp și, totodată, a extins rețeaua de depozite naționale ajungând la o suprafață totală de depozitare sămânță și produse fitosanitare de 22.000 mp. În același timp, Agricover a investit în automatizarea operațiunilor prin implementarea unui sistem informatic performant pentru managementul stocurilor în rețeaua națională de depozite.

”Printr-un portofoliu complet de inputuri – produse fitosanitare, semințe, îngrășăminte, motorină, soluții inovatoare menite să eficientizeze costul de producție al fermierilor parteneri și o echipă comercială extinsă ce acoperă întreg teritoriul țării, Agricover și-a consolidat poziția de lider pe care o deține în piața de inputuri agricole”, potrivit unui comunicat al companiei.

Operațiunile de Agri-Food – abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc – au înregistrat o creștere cu 49% a volumului, ajungând la 390.500 capete de porci procesați în unitatea proprie de producție din Periș.

Dat fiind specificul activităților de Agri-Business și Agri-Food, încă din 2018 compania a luat decizia divizării celor două operațiuni prin constituirea unei noi entități juridice – Abatorul Periș SA – care va prelua derularea activităților de procesare și comercializare a cărnii de porc. Abatorul Periș comercializează carne și produse proaspete de porc în majoritatea lanțurilor de retail care își desfășoară activitatea în România, precum și prin rețeaua proprie de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi.

”Obiectivul acestui demers îl reprezintă constituirea unei fundații sănătoase pentru continuarea dezvoltării accelerate a celor doua activități în baza unor strategii și obiective specifice și a unui managementul eficient al operațiunilor. Procesul de divizare a fost finalizat la începutul lunii aprilie 2019. Pentru anul 2019, societatea nou înființată Abatorul Periș SA își propune continuarea planului de investiții pentru eficientizarea activității de producție, optimizarea portofoliului de produse și a canalelor de distribuție, vizând astfel continuarea creșterii profitabile a afacerii”, precizează compania.

În ceea ce privește operațiunile de Agri-Business, desfășurate în continuare sub Agricover SA, compania își propune continuarea creșterii prin extinderea portofoliului de soluții specializate, atât pentru dezvoltarea unor noi zone de business, cât și pentru a asigura în continuare eficientizarea costului de producție al fermierilor parteneri.

Agricover SA este o entitate juridică creată în noiembrie 2017, în urma fuziunii prin absorbție a Agricover SRL și Cerealcom SA în fosta entitate Agricover SA.

Citește și: România înregistrează, în 2018, cel mai bun rezultat agricol din istorie

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii