Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Agricover Credit IFN, profit operational de 22 de milioane de lei în 2014

Agricover Credit IFN, instituție financiară non-bancară specializată exclusiv în finanțarea agriculturii, a înregistrat în 2014 un profit operațional de aproximativ 22 milioane lei (respectiv circa 4,8 milioane euro), în creștere cu 37% față de anul 2013.
 aboneaza-te
Agricultura

Profitul net în anul 2014 a fost de 16,5 milioane de lei, reprezentând o creștere de 37% comparativ cu valoarea înregistrată pentru anul 2013. Valoarea creditelor acordate a fost de 837 milioane de Lei, cu 30% mai mult decât în 2013, în timp ce numărul clienţilor activi a ajuns la 1.550 față de 1.300 în 2013.

„Creșterea viguroasă înregistrată în anul 2014 vine ca o confirmare a faptului că avem un model de business solid, pe care îl implementăm urmând strategia corectă. Mai mult, creșterea cu 30% a valorii creditelor acordate și a numărului de clienți finanțați arată că există nevoie de finanțare în piață iar Agricover Credit răspunde bine acestei nevoi – făcând-o accesibilă fermierilor, bine adaptată la așteptările lor, cu o abordare nebirocratică care asigură rapiditate procesului de acordare”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Mai mult, Robert Rekkers spune că „fermierii români trebuie să fie competitivi atât pe piața internă, cât și pe piețele externe. În acest sens, agricultura românească are nevoie de investiții pentru modernizare, creșterea productivității și eficientizarea activităților. De asemenea, mai sunt de parcurs etape în managementul riscului și valorificarea optimă a producției – în cazul culturilor mari, în legumicultură, pomicultură și chiar în zootehnie. Urmărim cu atenție toate aceste procese și ne pregătim să intervenim cu produse financiare adaptate, capabile să răspundă eficient nevoilor de dezvoltare”.

Pentru 2015, Agricover Credit intenţionează să dezvolte portofoliului de produse în segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum şi pe cel al creditelor pentru investiții. Compania vizează, de asemenea, dezvoltarea unor parteneriate cu furnizori de tehnologie agricolă pentru punerea pe piață a unor finanţări avantajoase pentru fermieri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii