Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Agricover Credit IFN: profit operaţional cu 47% mai mare în semestrul I din 2013

Agricultura
Agricover Credit IFN, singura instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea agriculturii, a înregistrat în primul semestru din 2013 un profit operaţional cu 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi lansează un produs inovator - Creditul Pre-intabulare pentru achiziţia de terenuri arabile.

Profitul operaţional al Agricover Credit IFN, instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea agriculturii şi membră a Grupului Agricover, a fost cu 47% mai mare în primul semestru al anului 2013 faţă de aceeaşi perioadă  anului trecut. Astfel, în semestrul I din 2013 a fost întregistrat un profit operaţional de 8.600.000 lei, faţă de 5.800.000 lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net aferent primului semestru a fost de 7.259.077 lei, cu 20 % mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, valoarea creditelor acordate până la 30 iunie 2013 a fost de 253.239.000 de lei, cu 87% mai mare decât la finalul lunii iunie 2012. În acelaşi timp, credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile reprezintă numai 1% din totalul creditelor.

“Rezultatele din primul semestru confirmă efortul nostru de a ne dezvolta şi de a oferi servicii adaptate nevoilor fermierilor. Avem o echipă dinamică, profesionistă, care cunoaşte îndeaproape problemele fermierilor şi poate, astfel, să le ofere prompt suport financiar personalizat în funcţie de planurile lor de investiţii”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN. De la începutul anului, Agricover Credit IFN a atras deja 300 de clienţi noi.

În plus, Agricover Credit IFN a lansat un nou produs financiar – Creditul Pre-intabulare. Spre deosebire de soluţiile de creditare existente pe piaţă, acest produs financiar facilitează achiziţia unui teren arabil chiar dacă acesta nu este încă intabulat, fermierul având la dispoziţie multiple soluţii de garantare.

“După ce am lansat, în premieră pe piaţa românească, creditul pentru achiziţionarea de utilaje second-hand, care a fost un succes, acum îi ajutăm pe fermieri, prin Creditul Pre-intabulare, să cumpere terenul necesar extinderii afacerii sau securizării suprafeţei agricole a fermei. Produsul ţine cont de una dintre cele mai mari probleme ale agriculturii româneşti, intabularea terenurilor agricole. Astfel, le acordăm clienţilor o perioadă de graţie de şase luni pentru a putea intabula terenul respectiv, la momentul acordării creditului acceptând un angajament scris privind ipotecarea terenului. Continuăm astfel diversificarea portofoliului de soluţii de creditare pentru a susţine dezvoltarea agriculturii româneşti”, a spus Robert Rekkers.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii