Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Agricover Credit IFN, credite mai mari în 2013

Robert_C._Rekkers_agerpres_4017279_.jpg
Divizia de creditare a Grupului Agricover, Agricover Credit IFN, a înregistrat anul trecut un profit operaţional de peste 16 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul 2012.

Valoarea creditelor acordate în 2013 a fost de 642.000.000 de lei, cu 55% mai mult decât în 2012, în timp ce numărul clienţilor a ajuns la 1.300. Mai mult, profitul net a fost de peste 12 milioane de lei – aproximativ 2,6 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de 2012, în timp ce creditele neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile au fost de 1,2%.

Modelul de business al Agricover Credit IFN presupune cunoaşterea profundă a problemelor cu care se confruntă fermierii  şi construirea unor produse inovatoare care să răspundă eficient nevoilor acestora.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate anul trecut şi ne aşteptăm să menţinem ritmul de creştere în 2014 şi să ne impunem ca lideri în finanţarea agriculturii. Am adăugat clienţi noi portofoliului Agricover Credit IFN pentru că ştim foarte bine situaţia şi aşteptările fermierilor şi am dezvoltat soluţii de creditare inovatoare, unele dintre ele unice pe piaţă. Astfel, clienţii noştri primesc finanţarea dorită într-un timp record, lucru care le permite să îşi dezvolte afacerile, aceasta fiind şi prioritatea noastră”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

În 2013 Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank, din care 7,5 milioane de euro au revenit  Agricover Credit IFN, precum şi 123 milioane lei de la băncile locale. La acestea se adaugă sumele obţinute în 2012, respectiv linii de finanţare de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investiţii german EFSE – 8 milioane de euro şi de la bănci locale – aprox. 147 milioane lei.

„Agricultura românească devine tot mai performantă, însă rămâne subfinanţată şi aici intervine Agricover Credit IFN, care îi ajută pe fermieri să crească. Le oferim credite pentru recoltă, inputuri, utilaje, achiziţii de terenuri şi extinderea fermei, fie că este vorba despre afaceri în domeniul vegetal sau în zootehnie. Vă pot da un exemplu de produs inovator lansat anul trecut, Creditul Instant, care se bucură de un mare succes tocmai pentru că le oferă fermierilor, pe loc, fondurile necesare. Lansarea acestor soluţii de finanţare este rezultatul bunei cunoaşteri a clienţilor iar faptul că facem parte din Grupul Agricover, prima patformă de soluţii integrate pentru agricultură, este categoric un avantaj”, a mai precizat Robert Rekkers.

În 2014, potrivit companiei, Agricover Credit IFN va continua să investească în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi să dezvolte soluţii de finanţare inovatoare pentru a contribui, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii de performanţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii