Cautare
, Contributor

Forbes.com

Industrie |
|

AGR Autogas Grup România a omologat cea mai puternică mașină dotată cu sistem GPL

Mercedes_ML_6.3_AMG_.jpg
Industria auto a omologat un nou record la nivel european pentru un automobil dotat cu instalație GPL de 579 cai putere (432 de KW). Modelul Mercedes ML 6.3 AMG pe care a fost montată instalația este cea mai puternică mașină din Europa care funcționează pe GPL. Omologarea respectă trei din patru caracteristici ale standardele EURO 6 și permite o economie de 45% la combustibil.

Recordul înregistrat de AGR Autogas Group reprezintă un pas important pentru piața auto a mașinilor cu capacități cilindrice mari pentru că permite o economie substanțială la combustibil, oferind în același timp performanțe ridicate și emisii de noxe scăzute. Noul record îl depășește pe cel anterior cu 110 KW, când instalația olandeză PRINS a fost omologată cu 322 KW la standardul EURO 5.

În contextul în care vânzările pe segmentul mașinilor cu capacițăți cilindrice mari a crescut cu 20%, conform rapoartelor AGR Autogas Group, sistemele de GPL performante destinate mașinilor cu 6 și 8 cilindri vor putea răspunde nevoii șoferilor de a reduce cheltuielile de combustibil. În plus, posesorii autoturismelor se vor putea bucura de performanțele crescute ale mașinii, respectând normele de mediu în vigoare.

Cea mai mare licență de putere din Europa obținută în urma omologării instalației auto GPL a fost emisă de Registrul Auto Român, fiind obținută de compania AGR Autogas Group în urma testelor efectuate pe un autoturism marca Mercedes ML 6.3 AMG. Prepararea montajului și calibrarea autoturismului pentru efetuarea testul dinamic a durat 1 lună de zile, întregul proiect fiind finalizat cu ajutorul echipei tehnice AGR și a producătorilor de componente auto GPL – Tomasetto Achille din Italia și STAG din Polonia sub îndrumarea  inginerului Marius Colteve, Director Tehnic în cadrul AGR Autogas Group.

“Acest nou record a fost o adevărată provocare pentru întreaga echipă având în vedere complexitatea autoturismului. Putem spune că am avut ocazia să lucrăm cu un adevărat bolid – cele 8 pistoane ale motorului dezvoltă până la 579 cai putere iar din testele efectuate pe acest autoturism după montarea sistemului GPL, economia pentru combustibil a fost de 45%, consumul de GPL crește cu 1.8L/100Km față de cel de benzină iar puterea autoturismului scade cu 1,9%. Noxele autoturismului cu GPL au scăzut semnificativ atingând normele de poluare EURO 6 la 3 din 4 caracteristici pentru această normă “ a declarat Marius Colteve, Director Tehnic AGR Autogas Group.

“Propunerea celor de la AGR Autogas Group de a depăși recordul de putere pentru un autoturism echipat cu sistem GPL ne-a încântat. Ne-am alăturat acestei provocări pentru că dorim să arătăm că posesorii de autoturisme cu capacități cilindrice mari se pot bucura de perfomanțele bolizilor cu costuri de operare mult mai reduse, datorită sistemelor GPL avansate. Acest nou record va deschide o nouă nișă de piață datorită atractivității costurilor pe termen lung“ a declarat Christian Ciscato, Directorul Comercial Tomasetto Achille.

Domeniul combustibililor alternativi oferă o nouă perspectivă proprietarilor de automobile puternice, pentru că sistemele GPL aduc utilizatorilor economii substanțiale și un impact redus asupra mediului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii