FacebookTwitterLinkedIn

Cu ajutorul unui chat bot creat pe platforma Facebook Messenger, toți candidații vor ajunge la etapa de interviu.

Robotul sau „bot-ul” agenției va afișa diverse întrebări și va reacționa corespunzător, în funcție de răspunsurile primite.

Ludwig Petre, Managing Director Tuio, a declarat: „Când o agenție face angajări, candidații depun CV-uri, însă numai câțiva sunt chemați la interviu. Cu ajutorul acestui bot, avem posibilitatea să simulăm conversații cu fiecare candidat în parte, lucru imposibil într-un scenariu real. Pe lângă faptul că este interesant pentru noi și candidați, acest mod de a ține interviurile ne va ajuta să analizăm candidații mai personal”.

Prin definiție, interviurile sunt conversaționale. Tocmai de aceea, agenția a optat pentru ideea unui interviu prin chat, chiar dacă partenerul de conversație este virtual. Răspunsurile candidaților vor trebui date pe loc, ceea ce le asigură unicitatea, dar și o reprezentativitate mai mare, comparativ cu cele câteva rânduri scrise într-un CV.

Întrebările vor fi o provocare pentru candidați, de la clasice precum „De ce ai fi potrivit pentru această poziție?” sau „Care a fost ultimul articol citit pe IQads?”, la unele mai neobișnuite, cum ar fi „Câte mingi de baschet încap în biroul TUIO?”. Răspunsurile primite pot fi filtrate și organizate  rapid. Bot-ul oferă, de asemenea, posibilitatea candidaților de a încărca CV-ul la finalul interviului.

CITEȘTE: CĂDERE LIBERĂ

Facebook a deschis propria platforma de chat către astfel de bot-uri cu numai patru luni în urmă, însă posibilitățile de utilizare au devenit nelimitate. Bot-urile pot oferi informații într-un format succint și familiar, de chat.

În prezent, există aproximativ 15.000 de bot-uri puse la dispoziția celor peste 1.000.000 de utilizatori Facebook Messenger la nivel global.

Candidații interesați pot iniția interviul printr-un mesaj privat trimis paginii Tuio pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/tuio.ro sau direct din aplicația Facebook Messenger, la adresa https://www.messenger.com/t/tuio.ro
Înființată în 2011, Tuio este un model de agenție ce oferă servicii de strategie, planificare, creație, implementare de campanii și dezvoltare de aplicații.

Portofoliul de clienți ai agentiei include companii de renume din domenii precum fashion & beauty, farma sau HoReCa.