Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Agenția germană pentru securitate cibernetică: Spitalele ar putea fi expuse unui risc sporit la atacuri cibernetice

Şeful agenţiei pentru securitate cibernetică din Germania, Arne Schoenbohm, a declarat că spitalele din țară sunt expuse la un risc sporit în fața atacurilor de natură cibernetică.  
atac cibernetic

După două atacuri cibernetice împotriva serviciului irlandez de sănătate şi a unei conducte majore de carburant din Statele Unite, șeful Agenției germane pentru securitate cibernetică atrage atenția asupra sistemului de sănătate național, transmite Reuters.

“Multe companii au fost nevoite să treacă rapid la activităţile desfășurate la domiciliu”, a spus Arne Schoenbohm pentru ziarul Zeit Online, subliniind că munca de tip remote ar putea crea vulnerabilități pentru firme, în special pentru cele care furnizează servicii medicale.

Operatorul serviciului de sănătate din Germania a închis vinerea trecută sistemele IT, pentru a le proteja de un atac  de tip ransomware. Acțiunea a afectat serviciile de diagnosticare și testele pentru detectarea virusului SARS-CoV-2.

În ultimii anii, mai multe clinici germane de sănătate au fost vizate de o serie de atacuri cibernetice. Potrivit lui Schoenbohm, multe companii au un risc crescut de a fi vizate de hackeri.

La începutul lunii mai, reţeaua americană de conducte pentru carburanţi a companiei americane Colonial Pipeline, cu o lungime de 5.500 de mile a fost închisă, din cauza unui atac de natură cibernetică. Hackerii au blocat livrarea a milioane de barili de benzină, motorină şi combustibil pentru avioane, către coasta de est a Statelor Unite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii