Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s menţine ratingul de ţară al României la nivelul „BBB-“, cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a confirmat ratingul de ţară al României la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă, ceea ce reprezintă un semnal şi pentru celelate două agenţii, Fitch şi Moody's, care derulează evaluări ale ratingului României.
standard-poor

S&P estimează că deficitul bugetar al României va urca la 8% din PIB şi consideră că Guvernul va majora pensiile în luna septembrie, dar cu 10%, nu cu 40%, aşa cum era aşteptat, notează News.ro.

„Deşi ne aşteptăm ca efectele negative economice şi fiscale induse de COVID-19 să împingă datoria publică netă a României la 43% din PIB în 2020, iar cheltuielile cu dobânzile să crească până la aproape 5% din veniturile fiscale, anticipăm o consolidare fiscală semnificativă după alegeri”, se precizează în raportul agenţiei.

S&P îşi motivează decizia de a menţine ratingul de ţară al României la nivelul investment grade “BBB-“, cu perspectivă negativă, argumentând că declinul bugetar provocat de pandemia COVID-19 va oferi guvernului un context politic pentru a reduce costul creşterilor de pensii prevăzute pentru luna septembrie.

„În condiţiile apropierii alegerilor, credem că nu va putea retracta integral creşterea şi va majora totuşi pensiile cu aproximativ 10%”, precizează agenţia de rating.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii