Cautare
, Contributor

HR |
|

Compania Booking a început, de ieri, să facă disponibilizări în toată lumea

Booking.com, una dintre cele mai mari agenții online de turism, a început pe 8 septembrie să facă disponibilizări în toată lumea, mai bine de 4.000 de angajați fiind afectați de această decizie.  
 aboneaza-te
sediu Booking.com

Compania a anunțat, încă din luna august, că va efectua restructurări masive ce vizează 25% din personal, adică peste 4.000 de angajați, potrivit Bloomberg.  

Industria turismului s-a prăbușit din cauza pandemiei, rezervările înregistrând o scădere de 51% în primul trimestru, notează CNBC.

Veniturile s-au prăbușit în pandemie

Compania Booking Holdings a raportat, pe 6 august, rezultatele financiare obținute pe al doilea trimestru al anului 2020. Astfel, în această perioadă au fost făcute rezervări de călătorie în valoare de 2,3 miliarde de dolari, în scădere cu 91% față de anul anterior. De asemenea, numărul de rezervări în unitățile de cazare a scăzut în trimestrul II cu 87%, astfel încât agenția a fost profund afectată de criza sanitară în prima jumătate a anului 2020.

Veniturile totale ale Booking Holdings în cel de-al doilea trimestru au fost de 630 de milioane de dolari, în scădere cu 84% față de perioada similară a anului 2019.

„COVID-19 a avut un efect devastator asupra industriei noastre. (…) Personalul de care dispunem este potrivit pentru o afacere mult mai mare decât cea a realității actuale și, din păcate, decât cea a viitorului previzibil. Am făcut tot posibilul să salvăm locurile de muncă, dar am fost nevoiți să acceptăm că trebuie să facem unele modificări pentru a ne asigura că putem continua să oferim suport atât clienților noștri comuni, cât și partenerilor noștri în lunile și anii ce urmează. 

Începând de astăzi (n.r. 8 septembrie), angajații Booking.com din toată lumea vor începe să afle dacă sunt afectați personal de această decizie. Acest proces se va desfășura de la țară la țară, în concordanță cu legile și reglementările locale. Aceasta este o zi incredibil de tristă pentru noi toți, cei de la Booking.com“, au explicat reprezentanții companiei într-un mesaj transmis partenerilor săi.

Decizii similare au luat și alte două companii globale din turism: Airbnb și TripAdvisor care au efectuat concedieri masive în ultimele luni, afacerile  lor fiind profund afectate de pandemie.

Platforma de rezervare online Booking Holdings are sediul în Amsterdarm, Olanda și deține 198 birouri în 70 țări din întreaga lume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii