FacebookTwitterLinkedIn

1. Ce motivații stau în spatele acestui proiect și ce aduce nou Agape pe piața restaurantelor din România?

Agape a apărut din dorința de a crea un concept care îmbină mai multe laturi artistice. Este o fuziune între arta culinară, cea a designului și arta muzicii. Agape este despre sensibilitate și pasiune, despre cum să dăruiești  momente și amintiri frumoase. Pentru a fi înțeles și descoperit, trebuie vizitat. Există, în primul rând, un contact direct între client și bucătar. Andrea, bucătarul șef, descoperă în cel mai scurt timp preferințele culinare ale clientului discutând cu el și astfel îi creează un preparat pe măsura dorinței acestuia, ceea ce înseamnă că totul poate fi personalizat la noi.

2. În descrierea sa, Agape este despre metafizică, despre artă, despre frumos, despre sentiment. Cum a pornit ideea creării acestui restaurant?

Agape înseamnă iubirea de Dumnezeu, în greaca veche. Avem acest sentiment mereu în suflet și îl punem în tot ceea ce facem. Căci „Nimic nu este mai mare ca omul cu Dumnezeu și nimic mai mic ca omul fără Dumnezeu”. Agape este, pe scurt, o poveste la care am visat mult timp, iar acum s-a concretizat.

DSC_4266

3. Bianca, povestește-ne puțin și despre Cheful pe care-l găsim în bucătăria restaurantului Agape. Cum l-ai ales și ce calități îl recomandă?

Andrea Di Russo este un profesionist și un om minunat și asta se vede în bunătățile pe care le scoate din bucătărie. Pentru mine, este o mare bucurie că l-am cunoscut și că formăm o echipă. Andrea are origini siciliene și o experiență de 15 ani în domeniu, gătind pe malul mării, lângă Roma, unde a dobândit capacitatea de recunoaște calitatea și tehnica de a găti pește și fructe de mare. Fiind într-o constantă nevoie de evoluție, a hotărât să lucreze și în zone montane, unde a putut să îți dezvolte și tehnica de gătire a cărnii, a vânatului și a ciupercilor de pădure.

4. Pentru că tot suntem la capitolul culinar, care sunt cele mai solicitate dish-uri de către clienții voștri?

Agape este un mix între modern și vintage, atât ca design cât și ca bucătărie. Folosim produse tradiționale mediteraneene reinterpretate în bucate unice. Preparăm pește, fructe de mare și carne, toate aduse din Italia și Grecia, iar ceea ce ne încântă este să arătăm produsul înainte de a fi gătit.

DSC_4337

5. Pentru că vorbim despre pasiune transformată în business, care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai depășit cu succes până acum?

Ca în orice business, apar și momente grele, mai ales când tinzi spre cel mai înalt grad al profesionalismului, dar le depășim și învățăm din ele.

6. Care este cea mai mare realizare a echipei Agape, de la lansare și până în prezent și care sunt planurile de viitor pentru echipa Agape?

Cea mai mare bucurie a noastră este aprecierea pe care o primim de la clienții noștri, care au devenit „dependenți”, în cel mai bun sens al cuvântului, de spiritul Agape. Cât despre planuri, avem doar visuri mari! Fiindcă ceea ce facem este un succes, ne-am decis să deschidem un nou Agape, cu un concept nou cu ajutorul căruia vă vom încânta în curând!