Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Africa de Sud: Numărul de cazuri de coronavirus a ajuns la 300.000

În ciuda izolării impuse de autorități, Africa de Sud a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus. Datele publicate miercuri arată că numărul de cazuri confirmate a crescut la 300.000.
shutterstock_1730980279

În ciuda izolării impuse de autorități, Africa de Sud a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus. Datele publicate miercuri arată că numărul de cazuri confirmate a crescut la 300.000. Astfel, țara se numără printre primele 10 țări din lume cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19, relatează Reuters.

Cea mai industrializată națiune din Africa a înregistrat 298.292 de cazuri la ultima analiza, iar în prezent numărul de teste efectuate zilnic a crescut la 10.000. La sfârșitul lunii martie, președintele Cyril Ramaphosa a luat măsuri drastice cu privire la prevenirea răspândirii noului virus.

Astfel, cetățenilor le-a fost impusă izolarea, magazinele au fost închise, iar armata a ieșit pe străzi să vegheze respectarea noilor măsuri. În martie, Africa de Sud înregistra 400 de cazuri de Covid-19. Treptat guvernul a decis relaxarea unor restricții pentru a resuscita economia.

Cu toate acestea, după cea de-a patra zi consecutivă cu un număr mare de noi cazuri înregistrate într-o țară cu o populație de 58 milioane de locuitori, președintele țării a reinstituit unele măsuri, precum izolarea pe timpul nopții și interdicția consumului de alcool.

Un analist economic al Renaissance Capital a declarat “Ceea ce este clar este faptul ca izolarea nu e eficientă în statele slab dezvoltate. În economiile informale, oamenii nu își permit să stea acasă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii