Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

AFIR a demarat analiza propunerilor pentru simplificarea accesării PNDR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a organizat, în perioada 12 – 14 ianuarie 2016, dezbateri publice la nivel județean pentru a identifica soluții de adaptare și simplificare a cadrului normativ privind accesarea fondurilor europene și implementarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Agricultura

Peste 1.400 de participanți au fost prezenți la consultările organizate sub forma unor întâlniri de lucru de către Oficiile Județene ale Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) . Dezbaterile au abordat tematici de interes ce au acoperit toate domeniile și submpsurile de finanțare din sfera PNDR 2020. La aceste dezbateri au participat reprezenyanți ai societăților de consultanță, ai patronatelor, asociațiilor sau federațiilor de profil, ai instituțiilor financiar-bancare, precum și lider de opinie activi din sectoarele specifice tematicilor discutate.

În urma celor 41 de întâlniri de lucru organizate de AFIR, au fost formulate și preluate spre analiză o serie de propuneri concrete din fiecare regiune de dezvoltare a României. Centralizarea propunerilor rezultate în urma dezbaterilor a arătat o paletă variată de opinii care vizează modificări și completări ale procedurilor de lucri, mergându-se până la propuneri de modificare a PNDR 2020.

„Simplificările pe care le vom face în urma propunerilor primite trebuie să păstreze echilibrul între legalitatea distribuirii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, echitabilitatea distribuirii acestor fonduri și atingerea scopului pentru care acești bani au fost repartizați României – adică atingerea obiectivelor și a indicatorilor de dezvoltare”, a declarat Andras Szakal, directorul general AFIR.

În acest moment, propunerile sunt analizate de cătere departamentele tehnice ale AFIT pentru a se identifica impactul acestora asupra legislației, asupra procedurilor de lucru ale AFIR, asupra PNDR sau asupra procedurilor altor instituții implicate în derularea PNDR. După această etapă, personalul AFIR va evalua oportunitatea și modalitatea de preluare a propunerilor în procedurile de lucru și va înainta Autorității de Management pentru PNDR acele propuneri care țin de activitatea acesteia sau au impact asupra Programului.

În urma încheierii etapri de analiză și evaluare a propunerilor care pot fi adoptate, AFIR va publica un raport detaliat în care vor fi incluse toate modificările operate în procedurile care reglementează accesarea și implementarea PNDR 2014 – 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii