FacebookTwitterLinkedIn

Clădirile de birouri AFI Park 4 şi 5 au atins un grad de ocupare de 50% la începutul anului 2016, prin semnarea unor contracte de preînchiriere pentru 16.000 de metri pătraţi. Potrivit reprezentanților AFI Park, aceste rezultate au fost obținute ”datorită amplasamentului şi specificaţiilor tehnice superioare, funcționării continue 24/7, certificării verzi LEED Gold şi proximității de AFI Palace Cotroceni”.

Cameron, unul dintre chiriaşii din AFI Park 1, se va extinde şi îşi va reloca birourile în AFI Park 4&5. Celelalte trei companii care au semnat contracte de pre-închiriere pentru spaţii din cele două clădiri provin din industria IT&C. SII România, o companie specializată în oferirea de servicii şi soluţii tehnologice pentru firme medii şi mari, a închiriat 3.000 mp la etajul 10 al clădirilor de birouri, în timp ce o suprafață de 3.000 mp va fi ocupată de un nou jucător important pe piaţa de IT&C din România. Adiţional, câteva mii de metri pătraţi sunt preluaţi de către ORTEC Central & Eastern Europe, sucursala regională a companiei olandeze ORTEC, specializată în soluţii software pentru planificare avansată şi optimizări.  Parterul va fi ocupat de restaurantul italienesc “Trattoria Uno”, care se află lângă “Tucano Café” şi un showroom al “Pinum Doors & Windows”.

Forbes Real Estate: Investitorii israelieni și imobiliarele românești

”Cererile specifice din partea companiilor din industria IT&C sunt o suprafață a etajului de 3.000 de metri pătrați, o înălţime de 2,8 metri între podea şi tavan, pentru a permite intrarea la maximum a luminii naturale şi un sistem de protecţie împotriva incendiilor conform cu standardele Uniunii Europene, care să includă stropitoare şi detectoare de fum”, spun reprezentanții AFI Park.

AFI Park include cinci clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 70.000 de metri pătraţi, aflate în proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni (82.000 mp închiriabili). AFI Park este uşor accesibil prin transportul public, cu o staţie de metrou aflată în apropiere (Politehnica), situată la 250 de metri de ansamblu, alături de alte 12 linii diferite de autobuz şi tramvai, care deservesc parcul de afaceri şi centrul comercial. Printre chiriașii din AFI Park se numără importante companii internaţionale, precum Electronic Arts, grupul TELUS International, Endava România, cu sediul central în Marea Britanie, Microchip Technology, Sparkware Technologies şi Cameron România, parte din grupul Cameron.