FacebookTwitterLinkedIn

“Apreciem încrederea consorţiului în AFI Europe şi în AFI Palace Cotroceni, în acordarea unui credit atât de important, de 220 milioane euro. Procesul a fost o reală provocare, având în vedere valoarea finanţării, participarea a trei bănci importante şi a faptului că destinaţia era un proiect din România. Totuşi, după cum arată rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibilă în România pentru un proiect bun şi un dezvoltator cu experienţă. Aş vrea să le mulţumesc celor trei bănci pentru încrederea acordată AFI Europe şi  AFI Palace Cotroceni, precum şi celor două case de avocatură – Dentons, care a reprezentat AFI Europe, şi CMS Cameron McKenna, care a reprezentat consorţiul de bănci”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Palace Cotroceni a fost inaugurat în noiembrie 2009, iar suprafaţa totală închiriabilă este de 81.000 mp, iar venitul operaţional net pentru primul trimestru al anului 2014 a fost de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezintă o creştere de 6,7% comparativ cu primul trimestru din 2013. Pe baza rezultatelor din T1, venitul operaţional net pentru 2014 este estimat să depăşească 29 milioane euro.

În plus, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere a traficului (numărului de vizitatori în mall) la o medie de 55.000 vizitatori pe zi în T1 2014. Rata de ocupare a crescut în prezent la peste 98%. Valoarea AFI Palace Cotroceni este de 375 millioane euro la data de 30 septembrie 2013.