FacebookTwitterLinkedIn

În prezent, el conduce operațiunile AFI Europe Cehia.

Doron Klein îl va înlocui pe David Hay, care a ocupat poziția de CEO AFI Europe Romania în ultimii 7 ani.

Folosesc această oportunitate pentru a-i mulțumi lui David pentru toată munca sa în perioada în care a condus cu multă responsabilitate echipa din România, pentru realizările lui și îi urez succes în proiectele viitoare. Sunt fericit că Doron Klein va prelua rolul de CEO al AFI Europe Romania, după ce a obținut rezultate remarcabile din poziția de CEO al AFI Europe Cehia. Îi urez succes și sunt convins că operațiunile din România vor continua să înregistreze rezultate pozitive”, a declarat Avi Barzilay, CEO al AFI Europe.

Originar din Israel, Doron Klein are o experiență de peste 15 ani pe piața imobiliară din mai multe țări din Europa Centrală și de Est, cu precădere pe cea din Cehia.

El s-a alăturat companiei AFI Europe în 2008, iar, din 2011, a ocupat poziția de CEO pentru operațiunile AFI Europe în Cehia, funcție pe care va continua să o ocupe.

Doron Klein are un MBA la Universitatea New York din Praga (Republica Cehă) și este fluent în ebraică, engleză și cehă.

David Hay, care a deținut poziția pentru ultimii 7 ani, s-a alăturat AFI Europe în 2006. Pe lângă rolul de CEO al AFI Europe Romania, David a mai ocupat, în trecut, poziția de CEO pentru regiunea Europa Centrală și de Est, fiind responsabil de operațiunile din Cehia, Polonia, Germania, Ungaria și Letonia.

În România, Doron Klein va lucra alături de o echipă de peste 130 persoane.

Dintre toate piețele pe care operează, AFI Europe înregistrează cele mai solide operațiuni și cele mai bune rezultate pe piața din România, dispunând de proprietăți și proiecte care includ centre comerciale, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și mixte, acestea reprezentând o proporție semnificativă a portofoliului de active ale grupului, afimă reprezentanții investitorului.

Este extrem de onorant și o mare responsabilitate, în același timp, să fiu numit CEO al AFI Europe Romania, una dintre cele mai respectate companii de pe piața locală a dezvoltatorilor imobiliari. Piața românească este una dinamică, iar noi ne concentrăm să livrăm soluțiile potrivite pentru comunitățile în care suntem prezenți”, a declarat Doron Klein, noul CEO al AFI Europe România.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Cotroceni, unul dintre cele mai mari mall-URI din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din ECE. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 de metri pătrați şi include o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de peste 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, situat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe Romania a dezvoltat AFI Park, parc de business de clasa A. AFI Park are 70.000 de metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe Romania a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe Romania dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI Romania are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe Romania a demarat lucrarile la primul sau proiect rezidential, AFI City care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București), cuprinzand in prima faza doua blocuri cu 190 de partamente si 228 locuri de parcare, chiar in imediata vecinatate a statiei de metrou Laminorului.