Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Affan Yildirim, Director General Anchor Group: “Sunt recunoscător că a trebuit să fac față pandemiei în România, sunt un expat care se simte ca acasă în această țară”

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #lecțiipentru2021.
Affan Yildirim

Affan Yildirim, Director General, Membru în Consiliul de Administrație al Anchor Grup și Membru al Consiliului de Administrație MallDova

Evoluția companiei într-un cuvânt

Anduranță. Acest cuvânt poate avea multe semnificații, dar cele care exprimă cea mai bună legătură cu Anchor Grup sunt stabilitatea și consecvența. Cât despre obiective, deși am fost afectați de pandemie, am reușit să ne menținem la un nivel constant din punct de vedere al business-ului. Deoarece este unul dintre primii dezvoltatori importanți din România și se bazează pe parteneriate pe termen lung, Anchor Grup își păstrează strategia de dezvoltare durabilă. În această perioadă, am reușit să atragem noi retaileri, să reînnoim contracte de închiriere importante cu partenerii existenți în centrele noastre comerciale și în clădirile de birouri, precum și să înregistrăm un volum mare de vânzări în zona de rezidențial. Rata de ocupare în cele două centre comerciale și în cladirile de birouri, depășește, la acest moment, 98%. Pandemia a afectat business-urile chiriașilor noștri, dar, deoarece flexibilitatea este în ADN-ul Anchor Grup, am făcut tot posibilul să ne asigurăm că beneficiază de cele mai bune condiții, astfel încât să depășim împreună aceste momente dificile.

Cele mai importante lecții

Empatia, solidaritatea, flexibilitatea și reacțiile rapide sunt de la sine înțeles, dar aș dori să adaug la acestea și o cultură organizațională puternică, care ne-a ajutat să rămânem apropiați într-o perioadă marcată de distanțarea socială. În cadrul Anchor Grup am lucrat întotdeauna la acest aspect, acela al echipei închegate, dar pandemia a arătat cât de importantă este această apropiere într-o situație fără precedent. Personal, sunt recunoscător că a trebuit să fac față pandemiei în România. Am văzut mulți expați nevoiți să facă față acestei perioade departe de familie și de prieteni, lucru total diferit în ceea ce privește propria mea experiență, deoarece sunt un expat care se simte ca acasă în România. Da, desigur, mi-a fost dor să întâlnesc colegi, colaboratori și prieteni față în față, dar nu m-am simțit niciodată izolat.

Prestația autorităților

Combaterea acestei pandemii este în mod evident un proiect pe termen lung, precum și unul cu o încărcătură emoțională uriașă, despre care toată lumea are păreri. Deși a trecut aproape un an de la apariția pandemiei în România, perioada care a fost, într-adevăr, foarte dură, consider că este prea curând să estimez efectele măsurilor luate până acum. Suntem prea afectați de tot ceea ce s-a întâmplat pentru a oferi o concluzie obiectivă.

Strategia de business pentru 2021

Prioritatea noastră – sănătatea colegilor, clienților, partenerilor și chiriașilor noștri – nu se va schimba în 2021. În plus, asigurarea continuității afacerii este un obiectiv de care toate companiile vor ține cont în 2021, iar Anchor Grup nu face excepție. Focusul companiei în ceea ce privește creșterea durabilă, rămâne, de asemenea, neschimbat. Ne mândrim cu faptul că suntem dezvoltatori de comunități, prin urmare, în 2021 vom continua această tradiție, pentru că avem nevoie de ele acum mai mult ca niciodată.

Provocări în 2021

S-ar putea să ne confruntăm atât cu o criză de sănătate, cât și cu o criză economică, care ar putea fi depășite doar prin solidaritate. Pandemia ne-a forțat la distanțare fizică, ceea ce, în ciuda numeroaselor soluții digitale pe care le folosim pentru a ne derula cea mai mare parte a activităților și pentru a comunica, ne-a adus multă singurătate. Efectele acestei perioade se văd în toate aspectele vieții noastre, iar principalul efect este polarizarea excesivă. Cred că acesta este cel mai mare obstacol pe care trebuie să-l învingem în 2021 – îl văd ca fiind anul reconstruirii și nu putem face acest lucru decât împreună.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii