FacebookTwitterLinkedIn

Așa sună una dintre lecțiile importante pe care directorul general Anchor Group, Affan Yildirim le-a învățat din anul pandemic 2020. În ediția cu numărul 78 a emisiunii Forbes Forward, Affan Yildirim a subliniat rolul important pe care-l joacă o echipă unită, mai ales în situații incerte.

„În cadrul Anchor Grup am lucrat întotdeauna la acest aspect (n.r. – acela al echipei închegate), dar pandemia a demonstrat cât de importantă este această apropiere într-o situație fără precedent. Așadar, de departe, printre cele mai importante caracteristici ale unei echipe puternice se numără: flexibilitatea, reacțiile rapide, empatia, dar și solidaritatea. Aș mai adăuga aici și existența unei culturi organizaționale puternice. Toate acestea au ajutat echipa Anchor Grup să rămână unită într-o perioadă în care sintagma de ordine a fost și rămâne, se pare, <distanțarea socială>”.

Întrebat care sunt cele mai importante calități ale unui lider, mai ales în perioadele dificile, directorul general Anchor Group a specificat: „deși nu există o definiție clară a ceea ce înseamnă a fi un bun lider, consider că liderul adevărat trebuie să creeze o atmosferă care să ofere încredere echipei, indiferent de perioada pe care o traversează compania sau mediul de afaceri, în general. Totodată, este important ca un lider să aibă puterea de a se adapta oricărui context, pentru că, în situații fără precedent, a lua decizii într-un mod rapid înseamnă a face diferența dintre a-ți păstra constanța strategiei de business și a înregistra rapid o evoluție negativă a afacerii”.

Referitor la strategia de business pentru 2021 a grupului, Affan Yildirim a declarat în ediția online a emisiunii Forbes Forward că, aceasta vizează, în principal asigurarea continuității afacerii prin consolidarea parteneriatelor existente, dar și dezvoltarea de noi colaborări.

„Focusul companiei în ceea ce privește creșterea durabilă rămâne, de asemenea, neschimbat. Ne mândrim cu faptul că suntem dezvoltatori de comunități, prin urmare, și în acest an vom continua această tradiție, pentru că avem nevoie de ele acum mai mult ca oricând”, a conchis directorul general Anchor Group.